Bugun...



Gürün’den “Halka Hesap Verme” toplantısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi iki yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlediği “Halka Hesap Verme” toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yapılan çalışmalar, yatırım miktarları, çalışmaların durumları ve belediyenin mali konuları hakkında detaylı bilgi verdi.

facebook-paylas
Tarih: 12-04-2021 16:01

Gürün’den “Halka Hesap Verme” toplantısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi iki yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla “Halka Hesap Verme” toplantısı düzenledi. Basın mensuplarına yaptığı toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, şeffaflık anlayışı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen çalışmalar, yatırım miktarları, çalışmaların durumları ve belediyenin mali konuları hakkında detaylı bilgi verdi.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya CHP Muğla milletvekilleri  Süleyman Girgin,   Parti meclis üyesi Gizem Özcan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ve il genelinde görev yapan gazeteciler katıldı.



BAHATTİN GÜMÜŞ, “BÜYÜKŞEHİR VE MENTEŞE BELEDİYESİNİN OY ORANLARI ARTIYOR”


Toplantıda konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşelilerin bu ilçede yaşamaktan çok memnun olduklarını ve hem büyükşehir hem de Menteşe Belediyesinin oy oranlarının arttığını söyledi. Başkan Gümüş, “Büyükşehir belediyemiz ilk 5 yılda altyapı çalışmalarına başladı ve artık tamamlandı. Bunun yanı sıra yol ve sosyal hizmetler de devam ediyor. Genel merkezimiz kazandığımız belediyelerin artması nedeniyle işi çok sıkı tutuyor ve bizleri sürekli denetliyor. Bu nedenle yapılan kamuoyu araştırması sonucunda bizim oyumuz yüzde 4, büyükşehir belediyemizin oyu da yüzde 14 artmış gözüküyor” dedi.



MUĞLA, DEVLETE VERDİĞİ VERGİNİN ÇOK ALTINDA YATIRIM ALIYOR

 


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’dan 2 yılda 6 milyar 855 milyon TL vergi alındığını ancak yapılan yatırımın 469 milyon TL olduğunu belirtti. İki yılın rakamlarını veren Gürün, “Muğla devlete 2019 yılında, 3 milyar 164 milyon, 2020 yılında 3 milyar 691 milyon TL olmak üzere 2 yılda 6 milyar 855 milyon TL vergi ödemiştir. Ancak şehrimize 2019 yılında 255 milyon 2020 yılında 243 milyon olmak üzere toplam sadece 469 milyon TL yatırım yapılmıştır” dedi.



7 YILDA MUĞLA’YA 2 MİLYAR 410 MİLYON TL YATIRIM

 


Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazandığı 2014 yılı Mart ayından bu yana 2 milyar 410 milyon TL yatırım yaptıklarının belirten Başkan Dr. Osman Gürün, “Büyükşehir olduğumuz anda yaptığımız yapılandırmaya rağmen ilçe belediyelerimizden bir milyar 250 milyon TL borç devraldık.  Bu borcun 680 milyon TL kadarını ödedik ve ödemeye de devam edeceğiz. 2019 ve 2020 yıllarında ise 985 milyon TL yatırım yaptık ve 260 milyon TL borç ödemesi yaptık” diye konuştu.



EN BÜYÜK YATIRIM, ALT YAPIYA

 


Muğla genelinde birçok tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgiler veren Başkan Gürün, 2 yıl içinde en büyük yatırımlarının alt yapıya yapıldığını söyledi. Başkan Gürün, özellikle Bodrum’da alt yapıda büyük eksiklerin olduğunu vurgularken, “Bu kapsamda en fazla yatırımı Bodrum’a yapıyoruz. Bodrum kanalizasyon, Turgutreis atık su arıtma tesisi, Torba kanalizasyon gibi dev alt yapı yatırımları süratle devam ediyor. Bodruma yakışır bir kanalizasyon alt yapısı yapmamız gerekiyordu ve bu nedenle 650 milyon TL alt yapı yatırımı yapıyoruz. Bunun yanı sıra Fethiye’de de 130 milyon TL değerinde kanalizasyon ve arıtma tesisi projeleri devam ediyor. Ölüdeniz atık su arıtma tesisi projemizi bakanlığımız ile birlikte tamamladık. Hisarönü-Ovacık kanalizasyon projemiz hızla devam ediyor. Milas Ören Mahallemizde de 99 milyon TL’lik kanalizasyon hattı projesi hazırlandı.” dedi.



MUĞLA, DEVLETE VERDİĞİ VERGİNİN ÇOK ALTINDA YATIRIM ALIYOR

 


Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’dan 2 yılda 6 milyar 855 milyon TL vergi alındığını ancak yapılan yatırımın 469 milyon TL olduğunu belirterek, “Muğla devlete 2019 yılında, 3 milyar 164 milyon, 2020 yılında 3 milyar 691 Milyon TL olmak üzere 2 yılda 6 milyar 855 milyon TL vergi ödemiştir. Ancak şehrimize 2019 yılında 255 milyon 2020 yılında 243 milyon olmak üzere toplam sadece 469 milyon TL yatırım yapılmıştır” ifadelerini kullandı.



SOSYAL HİZMET, TARIM VE SAĞLIK PROJELERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

 


Muğla’da devam eden yatırımlar, sağlık, tarım, çevre, spor ve daha birçok konuda gazetecilileri bilgilendiren Gürün şunları söyledi:
“Altyapı konusunu büyük yatırımlarla çözdükten sonra üst yapılara, tarıma, sağlığa ve çevreye de yeni projeler kazandırıyoruz. Tarıma ayrı bir önem veriyoruz. Yerel tohum merkezimiz ile Türkiye’nin 80 iline 10 milyon tohum gönderdik. Toprağımızın tahlilini yapan tarım laboratuvarımız var. Üretim kooperatiflerimizle güçlerimizi birleştiriyoruz. Sakız ağacından, ipekböcekçiliğine, meyve sebze kurutma tesisinden üzüm bağı projesine tüm bu hizmetleri hayata geçirdik. Muğla’mızın bereketli topraklarının hakkını veriyor, üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapıyoruz. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Vahşi depolama alanlarını rehabilite ederek 17 futbol sahası büyüklüğünde alanı doğaya kazandırdık ve bu alanları ağaçlandırdık. Muğla’da bir olan hafriyat saha sayısını Datça ile birlikte 7’ye çıkardık. Bin 479 km kıyı şeridi olan Muğla’mızda 6 tekne ile deniz araçlarından atık topluyoruz.”



KISA MOLA MERKEZLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

 


Türkiye’de ilk olan Kısa Mola merkezleri ile engelli evlatları olan annelerin yanında olduklarını da söyleyen belediye başkanı, “Kırsaldaki Çınarlar ile başımızın tacı olan hemşerilerimizin evlerine misafir oluyor, gerek sağlık gerekse bakım onarım, tadilat ile destek veriyoruz. YüzYaş Evi, Sende Gel Down Kafe, Kreş, haşere ile mücadele ve daha birçok hizmetimizle herkesin yanındayız.
Tüm bu hizmetlerle ve uzun yıllardır hemşerilerimizle aramızda oluşturduğumuz güven duygusu ile görev süremiz içerisinde verdiğimiz sözleri tutacak ve Muğla’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Çünkü birlikte aileyiz birlikte Muğla”yız” diye konuştu.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI