Bugun...



Gündoğa'nda BESA'ya mahkeme kararı: Denize yaptığın dolguyu kaldır

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi’nde 2017 yılında BESA Marin Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yapımına turistik tesisin deniz kıyısında yaptığı 34 bin metrekarelik dolgu alanına mahkeme dur ve doldurduğun yeri kaldır kararı verdi.

facebook-paylas
Tarih: 17-12-2021 15:58

Gündoğa'nda BESA'ya mahkeme kararı: Denize yaptığın dolguyu kaldır

4 yıldır devam eden kararın çevre ve doğa adına sevindirici olduğunu belirten ve davayı açan Gündoğan Peynirçiçeği Derneği Başkanı Sema Höcek yaptığı açıklamada “Yıllarca müdahale ve tepki göstermemize rağmen, 34 bin metrekare dolgu yaparak denizi doldurdular, kıyının doğal yapısını bozdular. Mahkeme dur ve yaptığın dolguyu kaldır kararı verdi. Yolumuz uzun ama karar sevindirici, ancak işgale devam ediyorlar” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Çetili Burun Mevkii’nde 2017 yılında BESA İnşaat tarafından yapımına başlanan 365 villa ile 80 odalı bir otelin yer aldığı The Bo Viera Turistik Tesisleri Projesi’nde denize yapılan yaklaşık 34 bin metrekare dolu için Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Haluk Ortaç ve Hazine tarafından 2017 yılında dava açılmıştı.

 

 

4 YIL SÜREN DAVADAN ÇEVRECİERİ SEVİNDİREN KARAR ÇIKTI

 

Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde çevrecilerin avukatları Aydoğan Erel ve Muğla Barosu temsilcisi Av. İzzet Avni Kayahanlı tarafından açılan davada 16.12.2021 günü karar çıktı.

 

 

KARAR SEVİNDİRİCİ AMA YENİ İŞGALLERİNDE NASIL GÖRMEZDEN GELİNDİĞİNİN FARKINDAYIZ

 

Karar ile ilgili  açıklama yapan Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri derneği Başkanı Sema Höcek “Hazine’nin açtığı, Bodrum Denizciler Derneği, Peynir Çiçeği Derneği, Muğla Barosu ve Haluk Ortaç’ın fer’i müdahil olduğu davada Dolgu Alanın, kıyı işgallerinin vb. Bilirkişi Raporu ile tespit edildiği ve bu işgallerin kaldırılmasına dair Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İstinaf Yolu açık olmak üzere karar verildi. Adalet  ayağı topal biri gibi ağır aksak yürür, ama mutlaka gideceği yere varır, demiş bir düşünür. Bizler doğanın yok edilmesine kıyıların işgal edilmesine hap karşı olduk karşı olacağız. Bu konuda uzun bir yoldayız ancak verilen karar doğa adına sevindirici bir karar. Mahkemeler bir yan bu kararı verirken bir yandanda yapımcı şirket yeni işgaller ve yeni dolgulara devam ediyor. Bu konuda da hukuk mücadelesine devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yeni işgallerin ve nasıl görmezden gelindiğinin de farkındayız, takipçisiyiz” diye konuştu.

Çevreciler dolgu yapılan ve  işgal edilen alanın kamuya kapatılması nedeniyle geçmişte sık sık eylemler yapmıştı.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI