Bugun...


TURGUTREİS ALEV ALEV, SİTELERİN İÇİNE KADAR GİRDİ
Tarih: 01-08-2020 18:58:27 Güncelleme: 01-08-2020 20:22:27 + -


Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde bugün öğle saatlerinde makilik alanda çıkan yangın tatilcilere kabus yaşattı.

facebook-paylas
Tarih: 01-08-2020 18:58

TURGUTREİS ALEV ALEV, SİTELERİN İÇİNE KADAR GİRDİ

TURGUTREİS ALEV ALEV, SİTELERİN İÇİNE KADAR GİRDİ

 Turgutreis’te başlayarak Akçaalan, Akyarlar ve Bala Mahalleleri’ne sıçrayan yangında alevler bazı sitelerin içine kadar girdi. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi ile yangına müdahale eden ekipler zor anlar yaşadı. Yangına Bodrum Akut ekibide üyeleri ile destek verdi.

 

 

BÜYÜK BİR HIZLA YAYILDI

 

Akçaalan Mahallesi’nde sitelerin içine giren yangın sırasında İngiliz vatandaşları da itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Bazı bahçe mobilyalarının zarar gördüğü yangın ile ilgili olarak konuşan 67 yaşındaki İngiliz Steve Calbirde “Yangın birden büyüt önce bize çok uzaktaydı ancak rüzgarın etkisi ile 4km. lik alanı bir saatte aşarak sitemizin içine kadar geldi, hava çok rüzgarlı otlar kuruydu, evlerin yanması son anda önlendi, gerçekten heyecanlandık ve korktuk” dedi.

 

 

YANGIN DEVAM EDİYOR

 

Rüzgarın sık sık yön değiştirerek yerleşim merkezlerine tehdit eden yangına müdahale eden ekiplerin sayısı arttırılırken şu ana kadar yaklaşık 35 hektarlık makilik alan zarar gördü. Bazı itfaiye ve sivil toplum örgütlerinden yangına müdahale eden hafif şekilde yaralandı, ambulanslarda tedavi edildi. Yangın Ortakent-Yahşi tepelerine doğru ilerliyor.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI