Bugun...


Turgutreis’te yangın kabusu yaşattılar, büyüyor, iki kişi kundakladı iddiası
Tarih: 01-08-2020 15:58:44 Güncelleme: 01-08-2020 16:15:44 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde iki gencin otları yakarak çıkardığı yangın korku ve heyecana neden oldu. Kundaklama sonucu çıkan yangında yaklaşık 12 hektar makilik alan kül oldu. Tatilciler korkulu anlar yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 01-08-2020 15:58

Turgutreis’te yangın kabusu yaşattılar, büyüyor, iki kişi kundakladı iddiası

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi Tırman Tepesi eteklerinde bugün öğle saatlerinde makilik alanda çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı.

RÜZGARIN ETKİSİ İLE HIZLA YAYILDI, TATİLCİLER KORKU YAŞADI.

Yangın bölgesindeki site sakinleri ellerinde bahçe hortumları kazma ve küreklerle yangına müdahale ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Gurup Amirliği’ne bağlı 8 arazöz ile Bodrum Orman İşletme Şefliği’ne ait 6 arözöz ve su tankeri, 30 orman işçisi yangına müdahale etti. Yangın anında rüzgarın aniden ters dönmesi ile alevlerin evlere yöneldiği ve kısa süreli panik yaşandığı belirtildi.

 

 

YANGINDA KUNDAKLAMA İDDİASI

Yangının başladığı yerde evi bulunan 48 yaşındaki iş insanı Murat Öztürk Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Yangının başladığı anda araziye bakıyordum 18-20 yaşlarında sırt çantalı iki genç vardı. Alevler birden parlayınca ve yayılınca sırt çantalarını alıp bölgeden hemen koşarak kaçtılar. Alevler bir an için evlerin yanına kadar geldi. Rüzgarın ters yönde esmesi  büyük bir şanstı. Bence bu kundaklamaydı. Bu ihbarı jandarmaya yaptım, evimin kamera görüntülerini de jandarmaya vereceğim” dedi.

Jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, Murat Öztürk’ün evindeki kamera kayıtları alındı. Jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlatırken ilk belirlemelere göre 12 hektarlık alan zarar gördü. Yangının kontrol altına alınamadığı ve devam ettiği belirtildi.

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI