Bugun...


Torba'da AYDEM kabusu, yolları kapattılar, vatandaşı gazeteciyi tehdit ettiler
Tarih: 10-12-2022 12:01:34 Güncelleme: 10-12-2022 12:02:34 + -


Bodrum’un Torba Mahallesi’nde devam eden AYDEM’e ait alt yapı çalışmalarında Atatürk caddesindeki 4 sokak toprak dökülerek trafiğe kapatıldı. Evlerine girip çıkamayan vatandaşlar tepki gösterince işçiler önce vatandaşlara sonra olayı görüntüleyen gazetecinin üzerine yürüdü. “İstediğiniz yere gidin şikayet edin” diye bağıranlar işçilerden bazıları kameraları almaya çalıştı.

facebook-paylas
Tarih: 10-12-2022 12:01

Torba'da AYDEM kabusu, yolları kapattılar, vatandaşı gazeteciyi tehdit ettiler

Bodrum’un Torba Mahallesi’nde AYDEM tarafından yapılan alt yapı çalışmaları kabusa döndü. Çalışmaların yapıldığı ve tamamlandığı yolların çukurları  kapatılmadığı gibi, yine çalışmaların tamamlandığı yollar çamur deryası içerisinde kaldı. Otomobiller hasar gördü, vatandaşlar evlerine girip çıkamadı.

 

4 SOKAĞIN GİRİŞİNE TOPRAK DÖKEREK KAPATTILAR, VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Atatürk Caddesi’ndeki 4 sokağın girişlerine kamyonlarla toprak döküp sokakları geçilmez hale ve vatandaşlar ise araçları ile çıkamaz hale gelince tepki gösterdi. Ali Cemil (54) “Kardeşim eve giden yol kapatılır mı, çukurları açtılar üzerlerini kapatmadılar vatandaş günlerdir eve girip çıkamıyor, yetmedi bu sokağın bir yanında çalışma yapıyorsun, yolu araç trafiğine kamyonla toprak dökerek nasıl kapatırsın. Bir ambulans veya itfaiyeye ihtiyaç olsa bu araçlar nasıl girecek. Sokağın içerisinde olan araçlar çıkamıyor, dışarıda olanlar ise giremiyor. Bu toprakları yolun kenarına dökseler olmuyor mu? Günlerdir çamur içerisinde evlere giren çıkamıyor. Bu kadar mı saygısızlık olur. Tamam alt yapıyı yapsınlar itirazımız yok ama burada yaşayanların hayatlarını yolu kapatıp nasıl tehlikeye atarlar, bu nasıl bir saygısızlıktır” dedi.

 

 

VATANDAŞI TEHDİT EDİP GAZETECİNİN KAMERASINI ALMAYA ÇALIŞTILAR

Araçları ile sokağa giremeyen veya araçları sokakta olupta işine gidemeyen vatandaşlar tepki gösterirken, AYDEM işçilerinden bazılarının motosikletleri sürükleyerek götürmeye çalışmalarına yine vatandaşlar tepki gösterdi. Gerginliğin artması üzerine bölgeye gazeteciler geldi. Vatandaşa bağırarak tehdit ederek “Kardeşim biz hizmet getiriyoruz, istediğimiz gibi çalışırız bize engel olamaz gidin istediğiniz yere şikayet edin, ne yapıyorsanız yapın” diyen işçilerden bazıları gazetecinin kamerasını almaya çalıştı. Bazı işçiler ise gazetecilerin fotoğraf ve görüntülerini çekerek tacizlerini sürdürdü.

 

SAĞLIK OCAĞININ BULUNDUĞU SOKAĞIDA KAPATTILAR, VATANDAŞ NASIL GELİP GİDECEK

Olaya tanık olan gazeteci olarak gördüklerimizi yansıttık. Sağlık Ocağı'nın bulunduğu sokaklarıda kapattılar vatandaş nasıl gelip gidecek. Gazeteci olarak gördüklerimizi bizi şok etti.  Bodrum’un Cadde ve sokakları özellikle Torba hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı. Çalışmaları denetleyen kontrol eden yok. Yetmediği gibi hem vatandaşı mağdur edip hem tehdit eden araçlarını bilgisi almadan sürükleyip götürmeye çalışan işçiler bir yana gazetecinin kamerasını elinden almaya yönelik tacizlerin sürdürülmesi ayrı bir şey. Bu kapatılan sokaklarda birisi ani bir kalp krizi geçirse ambulans giremese, bunun sorumlusu kim olacak. Yetti artık, alt yapı yapılsın kimsenin elbette itirazı yok, ama alt yapı yaparken vatandaşın canını malını tehlikeye atılmasını uygar bir kentet kabul edemiyoruz. Hakkını arayan vatandaş ise tehditle işçilerin hakaretleri ile karşılaşıyor. Bu ilk olmadı, sonda olmayacak, eğer bu olayların önüne geçilmezse daha çok tartışmalar kavgalar yaşanır.

 

 

AYDEM DURUMA EL KOYDU

Konuyu öğrenen AYDEM kurumsal iletişim yöneticilerinden Uğur Dayıoğlu “Vatandaşın tepkisini anlayabiliyoruz, olmasa daha iyiydi, ilgili yerlere hemen durup iletip gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacağız, bilgilendirme için teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI