Bugun...


Bodrum Belediyesi Torba’daki çocuk parkına inşaat yapma kararı aldı
Tarih: 13-03-2022 16:22:08 Güncelleme: 13-03-2022 16:31:08 + -


Bodrum’un Torba Mahallesi’ nde çocukların oynayacağı iki parktan birinin yıkılarak sağlık ocağı yapılacak iddiası mahalleliyi isyan ettirdi.

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2022 16:22

Bodrum Belediyesi Torba’daki çocuk parkına inşaat yapma kararı aldı

ÖNEMLİ NOT: BU HABER ARALIK 2020 TARİHİNDE YAPILMIŞTIR

BUGÜNÜN TARİHİ (13.3.2022) TİBARIYLA SAĞLIK OCAĞI BİNASI YEŞİL ALANA YAPILMIŞTIR. ÇOCUKLARIN OYUN ALANINDA BETON BİNA YÜKSELMİŞTİR.  TEK BİR METREKARE YEŞİL ALAN BIRAKILMAMIŞTIR. YEŞİL ALAN VE ÇOCUK OYUN ALANI OLARAK BELEDİYEYE TERK YAPAN ARSA SAHİPLERİ İSE ÇAREYİ  BODRUM BELEDİYESİ VE SAĞLIK BAKANLIĞI HAKKINDA MUĞLA VE İZMİR BÖLGE İDARE MAHKEMELERİNDE DAVA AÇMAKTA BULMUŞTUR. BODRUM BELEDİYESİNİN ÇOCUK OYUN ALANI VE PARK ALANINI BETONA ÇEVİREN KARARIN İPTAL EDİLMESİ İÇİN AÇILAN DAVA DEVAM ETMEKTEDİR.

Bu gün çocukların oynadığı basketbol sahası sökülmeye başlandı. Arsayı yeşil alan olarak belediyeye terk eden sahibi ise “Bizim bilgimiz dışında defalarca belediyeye buraya sağlık ocağı olamaz mahallelinin hayatını kubase çevireceksiniz çocukların oyun alanı yok dememize rağmen inatla yapmaya çalışıyorlar” dedi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE SAHİPLERİNİN HABERİ OLMADAN ÇOCUK ALANININ İNŞAAT ALANINA ÇEVİRDİLER

Bodrum’un Torba Mahallesi’ndeki Hayal sokak içerisinde bulunan ve belediyeye çocuk alanı ve park olarak terk edilen yerin Bodrum Belediyesi imar planlarında değişiklik yapılarak betonlaşmaya çevrilmesine karar verilmesi mahalle halkını isyan ettirdi.

 

 

 

MAHALLE HALKI ÇOCUK OYUN ALANINI BOZMAYIN DİYEREK İMZA TOPLADI BELEDİYE ORALI OLMADI

Mahalle halkının imza toplayarak Torba’daki iki çocuk parkından birinin betonlaşmaya açılmamasını istediği ve çocukların  oyun alanına sağlık ocağı yapmasının bir anlamı olmadığını belirten Erhan Altan “Dilekçe toplayarak mahalledeki çocukların oynayacağı tek alan olan çocuk parkının betonlaşmasına izin verilmemesini çünkü burada sağlık ocağı yapılacak fizik şartlar olmadığı gibi mahallede oturan kimseye bununla ilgili bir soruda sorulmadığı, sağlık ocağına ihtiyaç olmadığı ortada. İsteyen gelip sokakta inceleme yapsın, burası sağlık ocağı olur mu olmaz mı kendisi görsün, çocukların oyun alanını bozarak sağlık ocağına çevirmenin bir anlamı yok. Herkes yeşil alan peşindeyken belediye yeşil alanı betonlaştırma peşinde” diye konuştu.

 

 

KİME SORMUŞLARDA ÇOCUK ALANINI BETONLAŞTIRMA KARARI ALMIŞLAR, BURADA YAPILACAK İNŞAATTA KESİNLİKLE KAMU YARARI YOK

1986’lı yıllarda Torba Mahallesi’ndeki çocuk alanını belediyeye terk eden arsa sahibi F. Özkan Anter ise yaptığı açıklamada “Mal sahibi bizdik, terk ettiğimiz alan yeşil alan ve çocuk oyun alanı. Buranın sağlık ocağı veya başka bir amaç için betonlaştırılmasında kesinlikle kamu yararı yok. Burada Torba’daki imar yolunu vatandaşa kapatan kolleksiyoner  Yunus Büyükkuşoğlu’nun sağlık ocağı yapacağı duyumunu aldık, önce  Torba’da kapattığı yolu açsın. Sağlık Ocağı ihtiyacının olmadığı bir yerde bu şahsın yetmediği gibi diğer yeşil alanlarıda istediğini öğrendik, gerekirse hukuki yollara başvuracağız, o şahsın dedelerimizin Torba’daki arsaların içerisinde inşaat yapmasını , özellikle çocuklarımızın yeşil alanının betona dönüştürülmesini kesinlikle istemiyoruz, gitsin hayrını  başka bir yere yapsın ” diye konuştu.

 

(Koleksiyoner Yunus Büyükkuşoğlu)

 

HAYIR YAPACAK ADAM KENDİ ARSASINA HAYRINI YAPSIN, ÇOCUKLARIN OYUN ALANINDAN NE İSTİYOR

F. Özkan Anter “Belediye burada bu kararı alırken mahalle halkına gelip bir kez sormadı, bize sormadı, vatandaşa sormadı. Yapılacak bir hizmet vatandaş için olur. Birisine ben "hayır" yapayım diye belediyenin yeşil alanı verilmez. Sağlık Alanı'na çevirmişler. Sağlık Bakanlığı'na verilecek veya verilmiş belediyenin arsası , niye? Belediyenin arsaları o kadar çok mu?  Hayır yapacağım diye ortaya atlayan  Yunus Büyükkuşoğlu denilen şahıs  kendi arsasına hayrını yapsın. Çocukların oyun alanından ne istiyor? Zaten bunun adıda "HAYIR"  olmaz. Buraya sağlık ocağı yapılmasının fiziki şartlara uymadığı gibi ihtiyaçta olmadığını vatandaşın böyle bir talebinin bulunmadığını Bodrum Belediye Meclis üyesi Dursun Göktepe, Ahmet Aras ve Muğla Sağlık Gurup İl Başkanı’na bildirdik, gerekirse hukuki yollara başvuracağız, konu ile isteyen, bir bilirkişi oluştursun gelsinler incelesinler çocuk alanını  yeşil park alanını betona çevirmeye veya gerçekten burada sağlık ocağı ihtiyacı varmı, onuda geçtik 5 arabanın park edemediği dar sokak arasına sağlık oacağı olur mu, ambulans gelse arabalardan giremeyecek bir yere bu kararı kim nasıl alır anlamış değiliz. Birisi  hayır yapsın denilerek çocukların oyun alanları bozulmaz, o iş adamı hayır yapacaksa kendi arsalarına çocuklar için park yapsın, okul yapsın” dedi.

NOT: Yunus Kuşçuoğlu konu ile ilgili açıklama yapmak isterse aynen yayınlayacağız.

 




Editör: Yaşar Anter



Veysel Uyanık / 02-10-2020 22:10:00

Buna ancak kara komedi denir . Çocuklar ve gençler için daha çok oyun alanları ,yeşil alanlar ve spor alanları açacağınıaza var olanı betona çeviriyorsunz bu nasıl bir Belediyecilik anlayışıdır. Tamam Torba’da sağlık ocağı gereklidir anladık ama hiç mi yer bulamadınız da Çocukların oyun alanına göz diktiniz.. Umarım belediye bu kararından vazgeçer ve uygun olan bir yere sağlık Ocağını yapar.

ali / 02-10-2020 22:02:00

Çocuk parkını yıkıp yerine bina beton yapmak, zaten yeşil alanlarımız yok oluyor birde elindeki yeşil alanı betonamı çevirmeye çalışıyor, inşallah doğru değildir, Torba'da oturuyorum belediyenin imar yolunu sık sık vatandaşa kapatan kendi babasının malı gibi kullanan  Yunus önce zaideki ruhsat dışı yapıyı halletsin, yasallaştırsın sonra hayır peşinde koşsun, hayrını boşuna yapmıyodur,iyi takip edin



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI