Bugun...


Eğlence mekanı tahliyesinde demir korkuluk işçinin üzerine düştü
Tarih: 05-08-2022 12:57:26 Güncelleme: 05-08-2022 16:11:26 + -


Bodrum'da bir eğlence mekanının tahliyesi ve yıkımı sırasında meydana gelen olayda demir korkuluk 6 metre yükseklikten aşağıdaki işçinin üzerine düştü, onlarca kişinin önünde meydana gelen olayda ağır yaralanan işçi ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2022 12:57

Eğlence mekanı tahliyesinde demir korkuluk işçinin üzerine düştü

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Gümbet Mahallesi İnönü Caddesi’nde bugün Kaymakamlığın talimatı ile hazine arazisinde bulunan bir eğlence mekanının tahliyesi ve yıkım kararının uygulanması sırasında gergin anlar yaşandı.

 

İŞLETMECİ SEZONUN ORTASINDA YIKIM HANGİ KANUNA UYUYOR

Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri, polis, çevik kuvvet, kaymakamlık memurları, Çevre ve Şehircilik İklim İl Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı tahliyede ve yıkımda önce eğlence mekanındaki eşyalar belediye işçileri tarafından çıkarıldı.

 

 

YIKIM DEVAM EDERKEN DEV DEMİR KORKULUK İŞÇİNİN ÜZERİNE DÜŞTÜ, ŞOK YAŞANDI

Mekanın tahliyesinden sonra yıkım işleri yapılmaya başlandı. İşletmenin içerisinde kaynak makinesi ile yapılan yıkım işlemleri sırasında 5-6 metre yüksekliğindeki demir korkuluk yerinden sökülerek aşağıya düştü. Aşağıda çalışan Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü işçisi Ahmet Yacel'in üzerine düşen demir korkuluk nedeniyle işçi ağır yaralanarak yerde kaldı. Onlarca kişinin önünde meydana gelen kaza büyük şok etkisi yarattı. Yaralı işçi çağrılan ambulans ile Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

 

ZABITA BASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

 Belediye zabıta ekipleri haberle ilgili çekim yapan basın mensuplarına sert tepki gösterdi, çekimin yapılmasını engellemeye çalıştı. Zabıta memurunun çirkin davranışı, basın mensupları ve oradaki vatandaşlar tarafından protesto edildi.

 

 

SEZONUN ORTASINDA TAHLİYE VE YIKIM HUKUKA UYGUN DEĞİL

Bu arada avukatı Ege Tokat ile birlikte açıklama yapan Sebastian isimli işletmenin sahibi Asım Barım “Biz 7 yıldır burada ecrimisil ödeyerek faaliyet gösteriyoruz. Bize Kaymakamlık sezon ortasında boşaltmamızı istedi. Tam 55  kişi bu mekandan ekmek yiyor. Devlet hazine arazisinin boşaltmamızı isteyebilir, buna bir itirazımız yok, sadece boşaltma için yeterli ve yasal süre verilmesini istedik. Sezon sonunda biz boşaltalım yıkımı yapalım, dedik. Bize iki hafta süre verdiler.  Tam yargıya gidip yürütmeyi durdurma talebinde bulunduğumuzda ise 15 günlük süreyi 2 güne indirip acil tahliye kararı verdiler. Burası öyle 6 saatte boşaltılıp yıkılacak bir yer değil, işte acele edince de böyle bir kaza meydana geldi, çok üzgünüz, turizm sezonunun ortasında yapılan bu tahliyede maddi zararımız 5 milyon TL. civarında ” diye konuştu.

Avukat Ege Tokat ise yaptığı açıklamada “Biz yürütmenin durdurulmasını istedik. Çünkü hazine mallarının  idaresi hakkında kanunda sezonluk işlerde tahliyeler işletmeciyi mağdur etmeyecek şekilde sezonun sonuna bırakılır maddesi var. Kanundaki 89. Maddeye uyulmadı, bizde itirazımızı yaptık. Müvekkilimizin ve çalışanların zararı büyük” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI