Bugun...


Sağanak fena vurdu, İslamhaneleri, Turgutreis, Peksimet sular altında
Tarih: 10-01-2022 20:22:52 Güncelleme: 10-01-2022 20:39:52 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün akşam saatlerinde aniden bastıran ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağışta Bodrum- Turgutreis karayolu trafiğe kapandı. Onlarca ev ve işyerini su bastı, seralar sel suları altında kaldı.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2022 20:22

Sağanak fena vurdu, İslamhaneleri, Turgutreis, Peksimet sular altında

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçesinde bugün akşam saatlerinde aniden başlayan ve bir saat süren yağış Turgutreis ,  İslamhaneleri, dereköy, Peksimet ve Gümüşlük köylerinde hayatı felç etti. Sağanak yağış ile birlikte dağlardan gelen  ve derelerin taşmasına neden olan sel suları İslamhaneleri Köyü’nde Bodrum –Turgutreis karayolunun tamamen kapanmasına neden oldu. Bazı araçlar sel suları içerisinde sürüklenirken hasar gördü. İslamhaneleri Köyü ana caddesinde bulunan onlarca ev ve işyeri yaklaşık bir metre kadar yükselen sel suları içerisinde kaldı.

 

 

BAĞEVLERİ VE SERALAR SULAR ALTINDA

Dereköy ile İslamhaneleri arasında kalan Dereköy Deresi’nin taşması ile çiftlik ve bağ evleri ile sular altında kaldı. Sel suları öncesinde yapılan anons ve duyurularla çiftlik evleri boşaltıldı, faciadan dönüldü.

 

BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİK

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri alarma geçti. Bölgedeki özel şirketlere ait  iş makinalarının dere yataklarını temizleyerek suyun denize ulaşması sağlandı.

Büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten evli ve iki çocuk babası 45 yaşındaki marangoz Veli Durmuş “Yaklaşık 30 yıldır Bodrum’dayım böyle yağış görmedim. Her şey bir saat içerisinde oldu  bitti, sağanak yağış yolları kapadı dereleri taşırdı, önüne ne gelirse sildi süpürdü. Onlarca ev, işyeri bağ ve tarım arazileri sular altında önemli olan cana zarar gelmemesi” diye konuştu.

Bodrum’da saatte metrekareyi 89 litre yağışın düştüğü belirtildi. Bodrum- Turgutreis karayolunun trafiğe açılması ve Dereköy’de bazı evlerde mahsur kalanların kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: MELİS ANTER



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI