Bugun...


Belediye Meclisi’nde doğalgaz ve canlı müzik yayını açıklamaları
Tarih: 07-04-2021 21:04:26 Güncelleme: 07-04-2021 21:10:26 + -


Bodrum Belediye Meclisi'nin bugün yaptığı toplantıda yapılan açıklamaların en önemlileri Bodrum’da canlı müzik yayını için yeni açılacak bölgeler ve ruhsatlandırmalar ile doğalgaz oldu.

facebook-paylas
Tarih: 07-04-2021 21:04

Belediye Meclisi’nde doğalgaz ve canlı müzik yayını açıklamaları

Canlı müzik yayınları ile ilgili yapılan açıklamada alınan komisyon kararı okundu ve kabul edildi.

 

Komisyon Kararı:

 

“03.01.2020 Tanh ve 2020-4 sayılı Meclis Kararında belirtilen yerlere ek olarak barlar bölgesi dışında kalan bölgelerde canlı müzik yayını yapmak isteyen işletmelerin) Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nin 24 ve ilgili diğer maddeleri ile İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmelik'in 38. maddesinde yer verilen "Lokantalara, içkili yerlere ve meskun mahallerde bulunan çay bahçelerine halkın huzur ve sükunu ile kamu istirahati açısından sakınca bulunmaması kaydıyla yapılacak ölçüm ve kontrolü müteakip, yetkili idarelerin en üst amiri veya görevlendireceği kişinin kararıyla canlı müzik izini verilir. Canlı müzik izini verilen yerlerde, belirlenen saatler dışında ve ilgili mevzuatta belirtilen ses seviyelerinin üstünde halkın huzur ve sükununu bozacak şekilde yayın yapılması durumunda izin iptal edilir. Bu hususlar, canlı müzik izni verilirken işletme sorumlusuna tebliğ edilir.” şeklindeki düzenlenen uyarınca mevzuatta belirlenen şartları taşıdığı tespit edilerek, İdarece yapılacak değerlendirmelerde  uygunluğuna karar verilen işyerlerine, Covid-19 salgını sürecinde alınan idari tedbir ve kısıtlamalara aykırı olmayacak şekilde canlı müzik izninin verilmesi talebi komisyonumuzca incelenmiş olup OYBİRLİĞİ İLE UYGUN bulunmuştur”

Açıklamanın ardından Belediye Başkanı Ahmet Aras “Canlı müzik ruhsatlarını artık Ruhsat Denetleme Müdürlüğü düzenleyecek. Bu vakitten sonra canlı müzik ruhsatı talep eden işletmeler olursa önce ben onları İçkili Yer Bölgelerini Belirleme Komisyonu’na yönlendireceğim ve orada görüşme yapılacak. Daha sonra değerlendirmeye alınacak” dedi.

 

İçkili Yer Bölgelerini Belirleme Komisyonu: Kamuoyunda bazı kelimeler yanlış anlaşılabiliyor. Burada canlı müzik ruhsatı olarak bahsettiğim müzik ruhsatıdır. Bu ruhsatlarla ilgili olarak komisyonumuz denetimi arttıracak bir kadro oluşturuyor. A2 belgesi ile denetimler yapılacak ve gürültü ile ilgili kamuoyunda denetimi sağlarsak bir sıkıntı yaşamayız. Herhangi bir meskul mahal içerisinde pavyon vari bir işletme tarzı uygulanmayacak o bölgelere izin verilmeyecek.

 

ATİLLA SERTTAŞ: AÇTIĞIN RESTORANI YENİ NESİL MEYHANE GİBİ İŞLETEMEZSİN

 

Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş ise yaptığı konuşmada “Bu ruhsatlar birinin boyuna, kilosuna bakarak verilemeyeceği gibi, aslında bu ruhsatlarını herkesin alabilme imkanı var. Geçmişte Bodrum’da yaşadığımız konu şuydu bu ruhsatların yanlış anlaşılması işletmeciler tarafından yanlış uygulanması ve kolluk kuvvetleri tarafından da bunun gene yanlış cezalandırılması sonucunda Bodrum'da korkunç bir kakafoni ve gürültü sorunu oluştu. Bu oluşmanın sonucunda da birtakım durdurmalar, sizin döneminizde başkanımızın döneminde de bir durdurma getirip bir sankinleyelim dendi ve sonra yeni düzenleme yapılacakken de pandemiye girildi. Şimdi normalde bu canlı müzik ruhsatı şudur hepimiz araba kullanıyoruz. Arabayı alırken, arabanın bir beygir gücü var. Bir cc’si ve hız gücü var. Ne yapıyoruz bu arabayı kullanırken meskun mahalde 50 km yi geçmiyoruz, şehirler arası yolda da belli bir hız sınırında tutuyoruz. Arabamızın gücü var diye hız sınırını aşmıyoruz, aşarsak gerekli kolluk kuvvetleri ceza kesiyor yada trafikten men ediyor. Burada herkesin bu konuyu, pastane açacaksa da lokanta açacaksa da bir canlı müzik ruhsatı alma hakkı var aslında. Alması da gerekiyor. Ama bunun açılış kapanış saatleri ve çevreye verdiği gürültünün doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Yoksa adam sahilde bir restoran açmış, kolluk kuvvetleri geliyor diyor ki “Burada müzik yapamazsın.” Diyor. Adam aslında radyo açmış. Hakikatten gürültüsü yok. Ama kolluk kuvvetleri canlı müzik ruhsatı olmadığı için bu esnafa ceza kesiyor. Lakin biz belediye olarak bunu mutlaka esnafımıza doğru anlatmamız lazım. Canlı müzik ruhsatı alındı diye de siz konser yapamazsınız. Siz canlı müzik ruhsatınız var diye bar bölgesinin dışında bir yerde sabaha kadar çalışamazsınız. Bunun iyi uygulanması gerekiyor. Yoksa bu ruhsata sahip olmuş, zamanında belediyemizin ya da hükümetimizin belirlediği A bölge, B bölgelerdeki insanlar yatırım yapmış, milyon dolar harcamış oraya gece kulübü açmış ve halkında hoş görüsüyle karşılanan bir bölgede bu işi yaparken, Ortakent’te Bitez’de, sahilde ya da limanların içerisinde enteresan lokantalar bar faaliyetleri, gece kulübü faaliyetleri  göstermiştir. Burada hassas olunması gereken konu canlı müzik ruhsatının herkesin alabilmesi ama açılış kapanış saatlerini çok önemli. Tebliğ edilmesi gerekiyor. Bir de bu işletmelerin hangi faaliyeti gösterdiği önemli. Canlı müzik ruhsatın var diye bar faaliyeti yapamazsın ya da bir restoran açtığında burayı yeni nesil meyhane gibi işletemezsin. Bunların kriterlerinin doğru belirlenmesi gerekiyor. Eğer bunları doğru belirlemezsek yine Bodrum’u büyük bir gürültü kaosu, işletme kaousu, halkımızın ve diğer esnafımızın mağdur olacağı bir duruma götürebiliriz” diye konuştu.

 

ARAS: ENERJİYİ ÇEŞİTLENDİRMENİN ZARARI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

 

Meclis toplantısında sorulan bir soru üzerine konuşan Aras, doğalgaz konusu ile ilgili şunları söyledi: “Bodrum’un nüfus artık 500 bini aştı ve bu kalıcı nüfus olacak gibi görünüyor. Şimdi enerji krizleri ortada. Kış aylarında haftada 3-4 gün elektrik kesintileri oldu. Bu büyük  bir enerji sorunu. Isınma elektrik ile sağlanıyor. Büyük tesisler, büyük işletmeler var. Kış turizmi diyoruz. Doğalgazın fosil yakıt olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama şu anda dünyanın her tarafında çağdaş tüm kentlerde enerji doğalgazla karşılanıyor. Güneş enerjisi, yenilenebilir enerji tabiki gelecek. Ama enerjiyi çeşitlendirmenin zararı olacağını düşünmüyorum” dedi.

 

ŞİRKET BİZE YAZI YAZDI

 

Aras, “Şirket 2 hafta önce bize bir yazı yazdı ve talep yazısı istedi. Bir kere burada bir başlangıç oldu. Ben zaten daha önce de bu görüşmeleri zaman zaman yapıyordum. En son sayın bakanımızın Konya’da yaptığı bir açılış sırasında Anadolu’da doğalgaz dağıtıcısı firma temsilcisi bakanımızdan bu bilgiyi aldı ve öyle verdi. Ben basına açıklayacağım deyince de ‘tamam açıkla’ dedi. Durum bu. Biz bunun üzerine bu açıklamayı yaptık. Osman başkanım da açıklama yapmış galiba bu aralar, haberi yok diye ama siyaseten ‘biz doğalgazı getirmiyoruz, istemiyoruz’ dese olmayacak. ‘Biz getiriyoruz’ dese tabi ki getirsin, buyursun. Sadece ‘kimsenin haberi yok’ diye bir açıklama yaptı sağ olsun. Onun dışında onların orada alacağı inisiyatifi ben almış oldum. Ben söyleyince iş sanki bana mal olacakmış gibi. Ben sen önemli değil, burada doğalgaz boru hattını tabi ki ben döşemeyeceğim. Tabi ki Enerji Bakanlığımız yapacak. Enerji Bakanlığı hepimizin bakanlığıdır. Bir iş yapacaksa tüm halka hizmet eder, CHP’li, AK Partili, İYİ Partili diye ayırmaz. Biz öyle bakıyoruz. Ama eğer ilçede başkanımız, ‘eyvah ben yapacaktım bu işi Ahmet başkanım bu rolü kaptı’ diyorsa ona bir şey diyemeyeceğim. Onu ben yapmıyorum, yapılmasına da karşı değilim

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI