Bugun...


Marmaris ve Gökova ormanları alev alev, yüzlerce hektar kül oldu
Tarih: 21-06-2022 23:00:00 Güncelleme: 21-06-2022 23:13:31 + -


Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiindeki Amazan Koyu Yedi Adalar bölgesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı. Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci teyakkuz halinde yangına müdahale edildiğini belirtirken, Marmaris Belediye Başkanı Oktay rüzgarın oldukça şiddetli olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2022 23:00

Marmaris ve Gökova ormanları alev alev, yüzlerce hektar kül oldu

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki orman yangınından sonra akşam saatlerinde de Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi'nde Bördübet mevkii Amazon Koyu Yedi Adalar bölgesinde orman yangını başladı. Saat 20.00 itibariyle çıkan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadı. Gün batımına kadar yangına 2 helikopter ile müdahale edildi. Yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve iş makinesi sevk edilirken Antalya, Denizli ve İzmir orman bölge müdürlüklerinden çok sayıda bölgeye ekip çıkarıldı. Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

 

BAKAN KİRİŞCİ: TEYAKKUZ HALİNDE YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangınla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Kirişci, “Marmaris'teki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Muğla / Marmaris’te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor” denildi.

 

 

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: RÜZGAR OLDUKÇA ŞİDDETLİ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgesinden son durumu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla açıkladı. Oktay, “Değerli hemşehrilerim, akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Maalesef ki en büyük olumsuzluğumuz şu anda rüzgarın oldukça şiddetli olması. Rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

“TEK TALEBİMİZ GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLERİN ACİL OLARAK BÖLGEYE GÖNDERİLMESİ”

Oktay, ikinci paylaşımında da “Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz” dedi.

 

MUĞLA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

“21 Haziran 2022 Salı günü saat 20.00 sıralarında Marmaris ilçemiz Amazon Koyu Bördübet  Yedi Adalar mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgârında etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan ekiplerce müdahalede bulunulmuştur. Havanın kararması nedeniyle yangına 576 personel, 148 arazöz ve 53 iş makinesi ile karadan müdahale devam etmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiş takviye ekipler yangın bölgesine yönlendirilmiştir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur”




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI