Bugun...


Marmaris Yedi Adalar’da büyük orman yangını başladı, önlenemiyor
Tarih: 21-06-2022 20:23:05 Güncelleme: 21-06-2022 23:14:05 + -


Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Yedi Adalar bölgesinde akşam saatlerinde başlayan büyük orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2022 20:23

Marmaris Yedi Adalar’da büyük orman yangını başladı, önlenemiyor

Rüzgar ile birlikte geniş bir bölgeye yayılan yangına müdahale etmek için her bölgeden ekipler seferber edilmeye başlandı. Yangının Amazon Koyu Bördübet Mevkii'nde çıktığı ve hızla yayıldığı belirtildi. 

Yangına bölgesine Muğla, Marmaris, Milas, Ula, Yatağan, milas bölgesinden itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Ayrıca Aydın, Denizli ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait ekiplerde yola çıktı. Marmaris'teki MAGAME ve AFAD ile gönüllüler toplanarak yangın bölgesine kontrol biçimde gitmeye başladılar. Çok sayıda vatandaşta gönüllü olarak yangın bölgesine gitmek istediği ancak havanın kararması nedeniyle engellendiği belirtildi. Bölgeye ulaşan arazözler ve orman ekipleri ilk müdahaleye başlarken Marmaris ili ve yakınlardaki iş makinaları, su kamyon ve traktörleri bölgeye sevk ediliyor. 

Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

 

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Muğla / Marmaris’te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor” denildi.

 

AYRINTILAR GELECEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI