Bugun...


Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi eyleminin 5. gününde meydandaydı
Tarih: 02-04-2021 20:56:53 Güncelleme: 06-04-2021 11:52:53 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrumlu Kadınlar Gurubu İstanbul Sözleşmesi protestolarını 5. Günü akşamındada sürdürdüler. Emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin müdahalesine rağmen basın açıklamasını yapan kadınlar sık sık İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını ve iptal edilen karardan dönülmesini istedi.

facebook-paylas
Tarih: 02-04-2021 20:56

Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi eyleminin 5. gününde meydandaydı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrumlu Kadınlar 5 gündür üst üste yaptıkları İstanbul Sözleşmesi eylemi ve basın açıklamasını bugünde Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirdi.

 

Akşam saatlerinde meydana gelen 15 kadının ellerinde İstanbul Sözleşmesi Yaşatır ve İstanbul Sözleşmesini uygula yazılı dövizler ve İstanbul Sözleşmesi Bizim yazılı pankart olduğu görüldü.

 

POLİS KİMLİK TOPLAMAK İSTEYİNCE GERGİNLİK YAŞANDI

 

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler basın açıklamasının yapılamayacağını belirterek kadınların meydandan ayrılmasını istedi. Polisler kadınlardan kimliklerini vermelerini isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Kadınlar kimliklerini vermediler. Basın açıklamasını yaptılar.

 

 

YASAKLAMA KARARLARINI TANIMIYORUZ

 

Bodrumlu Kadınlar İstanbul Sözleşmesi Bizim, Susmuyoruz Korkmuyoruz İtaat Etmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi Uygulansın, Kadın Yaşam Özgürlük, Yaşasın Kadın Dayanışması sloganları attı, kararı alkışlarla protesto etti.

 

Bodrumlu Kadınlar Gurubu adına basın açıklamasını Pelin Bolgül okudu. Bolgül açıklamasında “Daha dün İstanbul'da 40 öğrenci gırtlaklarına basılarak işkenceyle gözaltına alındı. İşte bu mücadeleye destek veren ve karşılığında tutuklanan, ev hapsine mahkum edilen dostlarımızınkadın arkadaşlarımızın mahkemesi var bugün. Biz bu ülkenin her noktasında bir direniş olduğunu biliyoruz. İşte burada da İstanbul sözleşmesi için ses çıkarmaya çalışıyoruz. Yasaklandı gerekçeleriyle bizi durdurmaya, engellemeye çalışanlar, bu gerici faşist iktidarın farklı bileşenleri sadece. Yasaklama kararlarınızı tanımıyoruz. Çünkü meşru olan bizleriz.

Bodrumlu kadınlar olarak hukuksuzca tutuklanan ve ev hapsine mahkum edilen Boğaziçi direnişçilerine selam olsun” diye konuştu.

 

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

 

Bolgül açıklamasının devamında ise “Kadının bir tür mülk haline getirilmesine, kendisine her şeyin yapılabilir olduğu, erkeğin her arzusunu yerine getirmek zorunda olan köle olarak görülmesine değil, erkeklerin bu ayrıcalığını kaybetmesine içerleyen, eşitlik talebinden, eşitlikten tiksinenlerin “yatıştırılması” için sözleşmeden çıkılmasını kabul etmiyoruz. Bizler, cinsiyeti, cinsel yönelimi nedeniyle hiç kimsenin ayrımcı, eşitsiz uygulamalara maruz kalmadığı, her nasıl kurulursa kurulsun eşitliğin, özgürlüğün, karşılıklı saygı ve sevginin esas olduğu hanelerde eşit ve özgür bir yaşamı savunuyoruz. Bu yaşamı sağlamak için İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaktan, sözleşmenin ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması ve kadının özgürleşmesi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz" sözlerini kullanarak açıklamasını bitirdi. Kadınlar ardından meydanı terk etti.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI