Bugun...


Torba Mahallesi'nde yeşil alan ve çocuk oyun alanı betona dönüşüyor, tepkiler artıyor
Tarih: 10-12-2020 02:02:15 Güncelleme: 14-12-2020 23:30:15 + -


Bodrum’ un Torba Mahallesi Hayal Sokak’ta Hakkı Anter tarafından 1989 yılında belediyeye devredilen iki parsel çocuk oyun alanının devir sahiplerine verilmeden sağlık ocağı yapılması için, yeşil alandan sağlık alanına çevrilmesine vatandaşlar ve mülk sahipleri sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-12-2020 02:02

Torba Mahallesi'nde  yeşil alan  ve çocuk oyun alanı betona dönüşüyor, tepkiler artıyor

Yüksek Elektrik Mühendisi Hakkı Anter yaptığı açıklamada “Belediye bize haber vermeden üstelik çocuklara ve yeşil alan için bıraktığımız arsayı sağlık bakanlığına devir ettiğini öğrendik. Olan biteni öğrendiğimizde çok geç olmuştu. Bizler yeşil alanları korumaya çevirirken belediye yeşil alanları betona çeviriyor, ayrıca gidin inceleyin bakalım oraya sağlık ocağı ve 112 acil servis alanı olurmu? Yazık bunu akıl edenleri yeşil alanları betona çevirme kararı alanları affetmeyeceğim” diye konuştu.

 

BELEDİYE KENDİSİNE AİT ÇOCUK ALANINI VE YEŞİL ALANI SAĞLIK BAKANLIĞI'NA NİYE  DEVRETTİ?

 

Bodrum’un Torba Mahallesi’ndeki Hayal Sokak’da yüksek elektrik mühendisi Hakkı Anter’in 1989 yılında yapılan parselizasyonda Bodrum Belediyesi’ne çocuk oyun alanı ve yeşil alan olarak bırakılan iki parselin, Bodrum Belediyesi tarafından mülk sahiplerine haber verilmeden, sağlık alanı ilan edilip Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından sağlık bakanlığına arsanın devredildiği ortaya çıktı.

 

 

ÇOCUKLAR KAMYONLARIN ALTINDAMI OYNASIN, GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ YEŞİLİ BETONA ÇEVİRİRMİ

 

Torba Mahallesi'nde vatandaşlar ve mülk sahiplerine sorulmadan, imar planında değişiklik yapılarak yeşil alan ve çocuk oyun alanının belediye tarafından  sağlık ocağı yaptırma girişimlerine halk büyük tepki gösterdi. Hayal Sokak’ta oturan turizmci Erkan Altan “Çocukların oyun alanının bozulmaması için mahalleden imza toplayıp, belediyeye verdik, ciddiye bile almadılar. Torba’da çocukların oynayabileceği iki oyun alanı var, sağlık ocağı yapacak yer için bula bula çocukların oyun alanınımı buldular. Kaldı ki Torba Güzelleştirme Derneği adı üzerinde güzelleştirmek ve korumak için kurulan dernek, Torba’ daki yeşil alanları betona  çevirerek çocuk oyun alanlarına beton bina dikerek mi çevreyi  Torba’yı güzelleştirecekler, bu karar nereden bakarsanız bakın yanlış karar iki üç kişinin bir iş adamının egosunu tatmin etmiş olmak için alınan bir karar kimseye bir yarar olmadığı zamanla ortaya çıkacak, iş işten geçmiş olacak. Biz vatandaşlar olarak sağlık ocağına karşı değiliz olamayız., ancak bu hayrı yapacak adam imar izni olan bir arsayı alır oraya yapardı, imar olmayan yeşil alana niye beton dikiyorsunuz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı verilen yetki ile Sağlık Bakanlığı’na devredilen iki parsel çocuk oyun alanı ve yeşil alana sağlık ocağı ve 112 acil merkezi yapılması için bugün Muğla Valiliği’nde düzenlenen protokol ile Yunus Büyükkuşoğlu’nun eşi tarafından imzalandığı belirtildi.

 

Olayı öğrenen vatandaşlardan Gönül Kul Ömeroğlu ise "Arsa sizden, onay başkandan, hayır(!) her türlü işini belediyeyeden onaylatabilen iş insanından, "birlikte yönetmek" olayını çoğumuz yanlış anlmışız galiba," birlikte" tanımı ile kast edilenler daha net ortaya çıkmaya başladı sanki" yorumunda bulundu.

 

Bazı vatandaşlar ise "Yunus Büyükkuşoğlu Torba'ha geldi imar yolunu sahili iskeleyi kapattı, parasıyla herşeyi yapabileceğini sanan birisi. Zai'nin kokusu çıktı. Yaptıkları teker teker ortaya çıkarda.Bunu göremeyip peşine takılanlara ne demeli, belediyenin yeşil alanı, çocuk oyun alanında böyle karar alınmamalıydı,  yazık oldu çocukların oyun alanına., Büyükkuşoğlu'da çocukların oyun alanlarını betona çevirdim diye sevinsin, hayır bunun neresinde, birçok insanın bedduasını alarak hayır yapılmaz" diye konuştu.

 

 

İLK KEZ KONUŞTU .. HAKKI ANTER ”BİZ İZİN VEYA ONAY VERMEDİK. BU KARAR ANTER AİLESİNİ ÇOK ÜZDÜ, VİCDANLARI RAHATSA SORUN YOK”

 

1985 li yıllarda yapılan imar ve parselizasyondan sonra haberleri olmadan Bodrum Belediyesi’ne terk ettikleri yeşil alanların ve çocuk oyun alanının bilgileri ve istemleri dışında, bazı kişilerin girişimi ile  belediyeye sağlık alanı olarak onaylattırıldığını belirten yüksek elektrik mühendisi Hakkı Anter “Aylardır bekledik, Torba muhtarlığını, güzelleştirme derneğini ve belediyeyi uyardık, yapmayın , çocukların oyun alanlarını bozmayın yeşil alanı betona çevirmeyin, arsa belediyede kalsın, belediye yeşil alanları betona çevirmez korur dedik. Tüm bunlara rağmen dinletemedik. Demekki bir iş adamının parası veya belediyenin arsasına sağlık ocağı yapması çok önemliymiş. Çocukmuş yeşil alanmış, çok bir önemi yok. Nerede bulursanız boş arsası betonu dikin. Babalarımızın dedelerimizin hatıralarını anılarını ezerek, çiğneyerek bunu yapanların vicdanı rahatsa sözüm yok. Bu konu gündeme geldiğinde bizde sağlık ocağı yapabiliriz demiştik, ancak yeşil alana çocukların oyun alanına yapmayalım, Torba büyüdü nefes alamaz hale geldi, diye düşündük. Bunlar gelişirken kimse bize bir şey sormadı. Bir gün Ahmet Aras’ın belediyenin arsasını sağlık bakanlığına devrettiğini şimdide sağlık ocağı yapılması için birine protokol yaptırıldığını öğrendik. Bunun adına da hayır diyorlarmış. Böyle hayır filan olmaz. Başkalarının çocukların beddualarını alarak hayır filan olmaz. Biz o zaman arsalarımızı niye yeşil alan olarak bıraktık, niye çocuk oyun alanı olarak bıraktık" ifadelerini kullandı.

 

DEDELERİMİZ TORBA’YA İKİ KUYU BİR NAMAZLIK HAYIRI YAPTI BELEDİYENİN ARSASINA DEĞİL KENDİ ARSALARINA ..

 

Hakkı Anter "Daha öncede söyledik hayır yapacak adam gitsin parası ile arsa alsın O’nun üzerine yapsın arsasını. Yasal olarak her şeyi yapmışlar olabilirler vicdanları ise aşamazlar, yazıktır günahtır, bunları yapanları Anter ailesi olarak affetmemiz mümkün değil. Kimse bize sağlık ocağına karşıymışız muamelesi yapmasın. Anter ailesi olarak ve amca oğlumuz Emin Anter’in bu memleket için yaptıklarını anlatılmaz, biz bunu ayıp olarak kabul ederiz. Ama bazıları sağlık ocağı yapıyoruz diyerek dedelerimizin arsası üzerinden iki yıldır caka satıyor. Dedelerimiz bu köye iki tane içme suyu kuyusu bir namazlık yaptırmıştır, üstelik belediyenin arsasına değil, kendi arsalarına “ diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI