Bugun...


Bunları denize atanlar, denizden ekmek yiyenler...
Tarih: 05-03-2021 12:39:28 Güncelleme: 05-03-2021 12:39:28 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı dünyaca ünlü Gümbet plajı’nda bugün yaklaşık iki saat deniz dibi temizliği yapan sekiz dalgıç iki saat içerisinde yarım ton atık çıkardı. Dalış eğitmeni Kenan Doğan “Bugün dalgıçlarımızın çıkardığı atıkların büyük bölümü ne yazık ki ekmeğini denizden kazananların yine denize attıkları katı atıklardır. Gördüğünüz gibi denizinden çıkarılanlarda yok yok” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2021 12:39

Bunları denize atanlar, denizden ekmek yiyenler...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dünyaca ünlü Gümbet Koyu’nda bugün yaklaşık iki saat dalış yaparak deniz dibi temizliği yapan dalgıçların çıkardığı atıklar şok etkisi yarattı.

 

DENİZ DİBİ SÜPERMARKET GİBİ

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nde görevli dalgıçların plajda 2-14 metreye kadar olan derinlikte yaptığı çalışmalarda çıkarılan 20 adet şezlong, çaydanlık, otomobil tekerleği, havlu, çaydanlık, pis su boruları, mangal, çöp tenekeleri, hortumlar, tabak, çatal, ayakkabı, pet su ve kola kutuları, teneke ve cam içecek şişeleri, aydınlatma direği, halatlar görenleri şaşkına çevirdi. Deniz dibinden çıkarılanlar Gümbet İskelesi’nde bir süre sergilendikten sonra atık merkezine götürüldü.

 

 

BUNU YAPANLAR DENİZDEN EKMEK YİYENLER

Dalış Eğitmeni Kenan Doğan yaptığı açıklamada “Bugün dalgıçlarımızın çıkardığı atıkların büyük bölümü ne yazık ki ekmeğini denizden kazananların yine denize attıkları katı atıklardır. Gördüğünüz gibi denizinden çıkarılanlarda yok yok, otomobil lastiğinden şezlonga kadar her şey var, ne yazıkki denizimizin dibi bu durumda. Deniz dibi temizliği sadece belediye dalgıçlarından beklenmemeli onlarca dalış okulu ve eğitim merkezi var buradaki arkadaşlar kış aylarında boşlar, ekmek yedikleri denizleri temizleyebilirler veya bu konuda bir gönüllü ekip oluşturabilirler” dedi.

 

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI