Bugun...


Kaptan Tufan Turanlı'nın acı günü. Eşi Dr. Berta Lledo yaşamını yitirdi
Tarih: 29-07-2021 11:03:45 Güncelleme: 29-07-2021 13:20:45 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve Türkiye’de su altı arkeolojisi çalışmaları ile bilinen Kaptan Tufan Turanlı’nın eşi İspanyol arkeolog 51 yaşındaki Dr. Berta Lledo’nun yaşamını yitirmesi ilçede büyük üzüntüye neden oldu.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2021 11:03

Kaptan Tufan Turanlı'nın acı günü. Eşi Dr. Berta Lledo yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve Türkiye kıyıları ile Japonya’daki Ertuğrul Fırkateyni Kazı ve Kurtarma Projesi’ni yürüten kaptan Tufan Turanlı’nın eşi iki çocuk annesi İspanyol arkeolog Dr. Berta Lledo (51) bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.  Japonya’nın kushimoto Kenti açıklarında 1890 yılında 550 gemicisi ile batan Ertuğrul Fırkateyni Kazısı Proje Koordinatörlüğü ve Bodrum ‘daki Sualtı Arkeoloji Enstitüsü’nde önemli restorasyon, kazı ve kurtarma çalışmalarına imza atan Lledo’nun yaklaşık 2 yılıdr kanser tedavisi gördüğü belirtildi. Dün akşam aniden fenalaşan eşi ve yakınlarının yardımı ile Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Lledo’nun yaşamını yitirmesi büyük üzüntü yarattı. Uluslar arası Sualtı Arkeoloji Müzesi Direktörü Tuba Ekmekçi yaptığı açıklamada “Berta Türkiye’deki su altı tarihinin ve Japonya’daki Ertuğrul Fırkateyni’nin gün ışığına çıkarılmasında çok önemli katkıları olan ve değerli bir bilim insanıydı. Gerçek büyük bir şok ve üzüntü içerisindeyiz. Enstitü olarak ve arkeologlar olarak O’nun çalışmalarını ve katkılarını asla unutmayacağız” diye konuştu.

Berta Lledo’nun cenazesi için İspanya’dan yakınlarının gelmesinin beklendiği ve Perşembe günü Bitez Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI