Bugun...



Güllük Körfezi’ni çöplüğe çevirmişler

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi’ndeki Güllük Körfezi’nde yapılan deniz dibi temizliğinde iki saatte yaklaşık bir ton atık madde çıkarıldı. Dalgıçların deniz dibinden çıkardıkları atıkları görenler “Güllük Körfezi’ni şehir çöplüğü yapmışlar” dedirtti.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-06-2022 11:00:01 Tarih: 12-06-2022 06:01

Güllük Körfezi’ni çöplüğe çevirmişler

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi’ndeki Güllük körfezinde Milas Belediyesi ile Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi’nin katkıları ile deniz dibi temizliği yapıldı.

 

DENİZİN DİBİ İNŞAAT MARKET GİBİ

12 dalgıç ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren etkinlikte deniz dibinden yaklaşık 1 ton atık madde çıkarıldı.

Çıkarılan ve aralarında otomobil lastiği, el arabası, plastik ve cam şişeler, battaniye, halı, pis su boruları, sandalye, masa ve konserve kutuları limanda sergilendi. Çevre gönüllüsü Aydemir Erdemir “Atıkların tamamı insan ürünü. İnsan olmazsa bu atıklarda olmaz. Denizin dibinden çıkanlar inşaat marketlerinin raflarını doldurur, bunları gördükçe insanlığımızdan utanıyoruz. Yiyip içtiklerini geri dönüşüme gönderecekleri yerde denize atıyorlar, bindikleri dalı kesiyorlar doğayı katlediyorlar farkında değiller” diye konuştu. Dalgıçlar tarafından deniz dibinden toplanılan ve de teknelerle karaya çıkarılan atıklar daha sonra çöp kamyonlarına yüklenerek geri dönüşüm merkezine gönderildi.

 

 

AMAÇ DENİZLERİ TEMİZLEMEKTEN ÇOK TEMİZ KALMASINI SAĞLAMAK
Düzenlenen etkinlik hakkında açıklama yapan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç “Bu tür çalışmalarla körfez elbette birkaç saatte temizlenmez amacımız önemli bir farkındalık yaratarak atık maddeleri temizlenmesinden çok atılmamasını sağlamak. Denizleri temizlemek adına değil, denizleri kirletmemeyi ön planda tutmak istiyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize örnek olmak istiyoruz. Daha yaşanabilir, daha temiz denizler bırakmak istiyoruz çocuklarımıza. Denizlerden çıkanların bazıları tabi ki kazayla, rüzgarla, sel, fırtına gibi doğal afetlerle, bazıları ise maalesef bilinçsiz vatandaşlarımızca atılmış. Bilinçli bir çevre ve denizlerimizin temiz kalması yine bilinçli bir toplum ile olur” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI