Bugun...



Gökova’da üç yavru Akdeniz foku yaşama gözlerini açtı

Muğla’nın cennet Gökova körfezinde Akdeniz foklarının üreme alanlarına yerleştirilen fotograf kapanları üç yeni Akdeniz Foku’nun doğduğunu ortaya koydu.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-12-2021 21:45:38 Tarih: 29-12-2021 21:40

Gökova’da üç yavru Akdeniz foku yaşama gözlerini açtı

Muğla’daki Akdeniz Koruma Derneği tarafından geçtiğimiz yıl Gökova’daki Akdeniz foklarının barınma alanları olan mağaralara yerleştirilen fotoğraf kapanları 3 yeni Akdeniz fokunun doğduğunu belirledi.

Akdeniz Koruma Derneği tarafından yapılan paylaşımlarda yavru Akdeniz foklarının fotoğrafları yayınlandı.

Gökova Körfezi'nde Akdeniz fokunun dinlenme ve yavru büyütmek için kullandığı kıyı mağaraları, aynı zamanda foto kapan ve tam zamanlı kamera sistemleri ile izlemeye alındığı belirtilirken derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Güney Ege kıyılarında foto kapan yardımıyla izlenen bir kıyı mağarasında 1 Akdeniz fokunun dünyaya geldiğini tespit ettikleri bildirildi. Yapılan açıklamada “Güney Ege kıyılarında fotokapan kamera yardımıyla izlediğimiz bir kıyı mağarasında, bir Akdeniz fokunun dünyaya geldiğini tespit ettik. Bundan sonra her görüntülenişinde, bebek Akdeniz fokunun büyümesine de tanıklık edeceğiz.

Dünyada 600-700 arasında, Türkiye kıyılarında ise 100 kadar Akdeniz foku (Monachus monachus) yaşıyor. Nesli tehlike altında bu türün her yeni bireyi, deniz koruma alanları ve Akdeniz fokunun neslinin devamı için umutları artırıyor. Sizleri 2021 doğumlu bu Akdeniz fokunun ismini belirlemeye davet ediyoruz” denildi.

Geçtiğimiz nisan ayındada aynı mağarada iki yavru Akdeniz foku dünyaya gelmişti.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI