Bugun...



Göçmenlerle birlikte yakaladığı sürat teknesini satan Yunan Yüzbaşı hakkında soruşturma

Bodrum’dan İstanköy Adası'na göçmen kaçakçılığında kullanılan sürat teknesini Yunanlı komutanın zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2022 14:45

Göçmenlerle birlikte yakaladığı sürat teknesini satan Yunan Yüzbaşı hakkında soruşturma

Muğla’nın Bodrum ilçesinden İstanköy (Kos) Adası’na göçmen taşıyan sürat teknesini kayıtlara battı olarak yansıtıp zimmetine geçiren ve 120 bin dolara satan Yunanistan sahil güvenlik komutanlığındaki bir yüzbaşı hakkında dava açıldığı ve yüzbaşının yargılanmasına başlandığı belirtildi.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinden 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’na 8 metrelik sürat teknesi ile göçmen kaçakçılığı yaparken İstanköy Sahil Güvenliği tarafından yakalanan sürat teknesinin limana çekildikten sonra kayıtlara “Battı” olarak geçildiğinin ortaya çıktığı belirlendi.

İstanköy Liman Başkanlığı’nda görevli bir üst düzey resmi görevlinin, Yunanistan sularında gerçekleşen olayda göçmenleri sahil güvenlik botuna aldıktan sonra sürat teknesinin önce limana ardından liman dışındaki başka bir alana taşındığı ve sahil güvenlik komutanı yüzbaşı tarafından kayıtlara “Sürat teknesinin battığı ve göçmenlerin kurtarıldığı” şeklinde rapor yazmasına rağman sürat teknesinin bir balık çiftliğine 121 bin 438 dolara satıldığı iddiası ile açılan soruşturmanın Rodos Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ettiği ve yüzbaşının “Zimmetine para geçirmek” suçuyla yargılandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmada Yüzbaşı ile birlikte sahil güvenlik botunda bulunan 5 askerin hakkındada yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI