Bugun...



Girit bu sabah da sallandı: 5.3 şiddetinde deprem.. Yağma başladı ada halkı tedirgin

Yunanistan’ın Girit adasında dünkü şiddetli deprem sonrası sismik hareketlilik devam ettiği açıklandı. Ada halkı bu sabah saatlerinde 5.3 şiddetinde depremle güne başladı. Hasar gören binalarda yağmalanma olayları ise vatandaşları isyan ettirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-09-2021 12:16:10 Tarih: 28-09-2021 11:45

Girit bu sabah da sallandı: 5.3 şiddetinde deprem.. Yağma başladı ada halkı tedirgin

Yunanistan’ın Girit Adası’nda 1 kişinin ölümüne binlerce ev ve iş yerinin ağır hasar almasına neden olan dünkü depremin ardından bu sabah da 07.48’de 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi.

 

GECEYİ ÇADIRLARDA GEÇİRDİLER GÜNE DEPREM İLE UYANDILAR

 

Girit Adası’nın İraklion Kenti yakınlarında meydana gelen depremde halk sokaklara fırladı. Uzun süre evlerine giremeyen vatandaşların büyük tedirginlik yaşadığı görüldü. Girit Adası'nın İraklio bölgesine bağlı Arkalohorori sakinleri ise hasar gören binalar nedeniyle geceyi çadırlarda geçirmek zorunda kaldı.

 

24 SAATTE 40’IN ÜZERİNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

 

Girit Adası’nde 24 sata içerisinde  3 şiddetinin altında 40’tan fazla artçı sarsıntı yaşandı. Atina Jeodinamik Enstitüsü’nün verilerine göre bu sabahki depremin merkez üssü de dünkü gibi Arkalohori kasabası oldu.Yunanistan üniversitelerindeki  uzman sismologlar, dün adayı vuran 5,8 şiddetindeki büyük depremin ardından 5 Richter büyüklüğünde başka deprem daha beklediklerini açıklamışlardı.

 

 

GİRİT POLİSİ YAĞMA KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

 

 Girit Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler depremin yoğun yaşandığı kentlerdeki hasarlı binalara giren ve evleri yağmalayanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını belirtti ve yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Kandiye Bölge Birimi'ne bağlı depremzedelerin evlerinden yapılan hırsızlık olaylarına ilişkin bir televizyon kanalında yer alan haberlere ilişkin olarak, bu tür olayların polis yetkililerine bildirilmediği ve devriye gezen polis güçleri tarafından tespit edilmediği ve bu nedenle bu tür olayların polise bildirilmediği açıklandı.

Girit Genel Bölge Polis Müdürlüğü, depremden etkilenen bölgelerde yaşayanlara gerekli tüm yardım ve desteği sağlamak ve her türlü yasa dışı eylemleri önlemek için ilk andan itibaren artan düzen ve güvenlik önlemlerini aldı. Hasarlı ev ve işyerlerinde yağmaya karışanlar hakkında yasal işlem başlatıldı”denildi. 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI