Bugun...



Genel Kurmay Başkanı Floros tehdit etti “Kim gelmek için ölümcül bir hata yaparsa yeni bir Maraton ile karşılaşacaktır”

Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros bugün yaptığı açıklamada Türkiye’yi sert bir dille uyararak " Barış istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz, ama kim 'gelmek' gibi ölümcül bir hata yaparsa, yeni bir Maraton, yeni bir Salamis ve yeni bir 731 ile karşı karşıya kalacağını önceden bilsin "

facebook-paylas
Tarih: 21-11-2022 12:27

 Genel Kurmay Başkanı Floros tehdit etti “Kim gelmek için ölümcül bir hata yaparsa yeni bir Maraton ile karşılaşacaktır”

Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros yarın ülkede düzenlenecek olan Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları nedeniyle yaptığı konuşmada Türkiye’ye göndermelerde bulundu. Orgeneral Konstantinos Floros, ülkelerine saldırmayı düşünenlerin yeni bir Maratonla karşı karşıya kalacağına işaret ederek Türkiye'nin tehditlerine ve Türkiye'deki üst düzey analistlerin Ankara'nın Suriye ve Kuzey Irak'taki operasyonunun “Yunanistan'a bir mesaj” olduğu yönündeki açıklamalarına dolaylı bir yanıt olduğunu belirtti.

 

NE ZAMAN İSTERLERSE GELMEYE KARAR VERİRLER

Yunanistan’ın önde gelen yayın organlarından www.protothema.gr haber sitesinin bugün akşam saatlerinde okuyucularına duyurduğu haberde "Yüksek moral, profesyonellik, kararlılık, sarsılmaz irade ama her şeyden önce silahlarınızın gücü ve Ruhunuzun ateşi, bizi kim tehdit ederse etsin, kim ederse etsin, Yunanistan'ın güçlü, özgür ve bağımsız kalacağının en iyi garantisidir. Ne zaman isterlerse gelmeye karar verirler!', ifadelerini kullandı.

 

 

BARIŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ AMA

Floros konuşmasının devamında ise “Barış istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz, ama kim 'gelmek' gibi ölümcül bir hata yaparsa, yeni bir Maraton, yeni bir Salamis ve yeni bir 731 ile karşı karşıya kalacağını önceden bilsin ve eminim ki her bir Yunanlı geçmişte pek çok kez olduğu gibi, ülkesini korumak için silahlar yine de bir kez daha yüceltilecek ve iyi mücadele verecek. Bir toprak zerresi için, bir kaya için, bir Yunan taşı için bile. Çünkü bütün bunlar var çünkü biz onlara sahip olmak için ağır bir bedel ödedik. Ağır, çok ağır” dedi.
Silahlı Kuvvetler subaylarına seslenen Genelkurmay Başkanı, “Aynı kararlılık, sakinlik ve aynı zamanda sarsılmazlıkla, gerekirse ve gerektiğinde, yılmaz ve boyun eğmez bir ivme ile Yunanlıların varlıkları sona erdiğinde verdikleri tek yanıtı vermeye çağırdı, tehdit etti. DNA'nıza yazdırdınız, ülkemizi savunma cesareti bize atalarımızdan kaldı ve herkes tarafından biliniyor” dedi.

 

Floros’un bahsettiği Maraton: Maraton Muharebesi, Yunan – Pers Savaşları'nın bir dönüm noktası olmuştur. Pers Ordusu'nun yenilebileceğini gören Yunanlar, Perslere karşı daha bir özgüvenle mücadele ettiler. Bu savaşların sonucundaki nihai Grek zaferi, bir bakıma Maraton Muharebesi ile başlamış sayılmaktadır.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI