Bugun...



Geleceğe Yelken Açtılar, Hopa’dan Bodrum’a ulaştılar

İklim değişikliğine dikkat çekmek için 22 Nisan 2023 tarihinde Hopa’dan yola çıkan üç yelken eğitmeni “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” projesi kapsamında 12 metrelik tekneleri ile bugün akşam saatlerinde Bodrum’a ulaştı. İklim değişikliğine dikkat çekmek için 22 Nisan 2023 tarihinde Hopa’dan yola çıkan üç yelken eğitmeni “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” projesi kapsamında 12 metrelik tekneleri ile bugün akşam saatlerinde Bodrum’a ulaştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-05-2022 21:18:10 Tarih: 06-05-2022 19:20

Geleceğe Yelken Açtılar, Hopa’dan Bodrum’a ulaştılar

Hatay’da sona erecek proje için konuşan Murat Tan “Amacımız insanlığı bekleyen doğal felaketlere dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, insanın doğaya verdiği zararların en aza indirilmesini sağlamak bu nedenle çıktığımız 1700 millik seyahati fosil yakıt kullanmadan rüzgar ve güneş enerjisi ile sürdürüyoruz” diye konuştu.

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 22 Nisan’da 2023 tarihinde Artvin’in Hopa Limanı’ndan  12 metrelik Good Day Sunshine isimli 12 metrelik yelkenli tekne ile “Gelecek için Yelken Açıyoruz” projesi kapsamında yola çıkan yelken eğitmenleri Murat Tan, Levent Çelik ve Onur Erdemir bugün akşam saatlerinde 1300 millik mesafe kat ederek Bodrum’a ulaştı. Yelkencileri Bodrum Limanı’nda CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras teknelerine çıkarak çiçeklerle karşıladı.

 

 

BÖYLE BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİKLERİ İÇİN KUTLUYORUM

Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada “Arkadaşlarımız çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında Hopa’dan yola çıkarak Hatay Samandağ’a kadar yelken açacaklar. Öncelikle amaçları iklim krizi ve iklim değişikliği, karbon ayak izi, arman yangınları ve deniz temizliğine dikkat çekmek için yola çıktılar. Yolun üçte ikisini Bodrum’da tamamladılar. Bizde onlara destek vermek için onları karşıladık. Bodrum’da bizimde orman yangınları, deniz temizliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi ile ilgili çalışmalarımız var. Buda bu projeyi destekleyen bir husus. Böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldıkları arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

 

 

RÜZGAR GÜCÜ VE GÜNEŞ ENERJİSİ İLE 1700 MİL YOL KAT EDECEKLER

Bodrum Limanı’nda çiçeklerle karşılanan Bear Sailing Yelken Takımı yaklaşık 1700 mil yol kat ettikten sonra 12-13 Mayıs 2023 tarihlerinde Hatay’a ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Eğitmen Muratn Tan yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Yelken Kupası’nı kazanan tekne ile çevre ve doğa felaketlerin dikkat çekmek, insanın doğaya verdiği zararları en aza indirmek için farkındalık yaratmak amacında olduklarını belirterek “Bu nedenle yaklaşık 24 gün sürecek kesinlikle fosil yakıt kullanmadık. Tamamen rüzgar gücü, yani yelken ve güneş enerjisi ile yolumuza devam ettik ve ihtiyaçlarımızı giderdik” dedi.

 

 

DENİZLERDEN TOPLADIKLARI ÇÖPLERLE HEYKEL YAPACAKLAR

Doğanın bizim için en önemli şey olduğunu doğayı korursak insanlar olarak geleceğimizin olabileceğini anlatmak istiyoruz. Deniz seyahati boyunca elimizden geldiğince temizlik yaptık ve o çöpleri topluyoruz. Denizden çıkan materyallerle bir heykel yapmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınlar ve ondan önceki yıllarda meydana gelen felaketlerde boş durmayıp bir şeyler yapıp felaketlere karşı önlem alınmasını ve doğaya karşı çok daha duyarlı olunmasını anlatmak için bu projeyi hayata geçirdik. Umarım bu iklim krizine tüm dünyanın dikkatini çekmiş oluruz” diye konuştu.

Proje ekibi yarın sabah Bodrum’dan yola çıkarak Hatay’ın Samandağ ilçesine seyirlerini sürdürecekler.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI