Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGenelGarsonların kıyafetleri ile denize girip servis yapmaları soruşturma açılmasına neden oldu

Garsonların kıyafetleri ile denize girip servis yapmaları soruşturma açılmasına neden oldu

Catering ve Turizm Çalışanları Federasyonu Başkanı Giorgos Hotzoglou durumun “kabul edilemez bir durum” olduğunu belirterek soruşturma açıldığını duyurdu.Akdeniz’deki dünyaca ünlü Rodos Adası’ndaki bir beachclupta garsonların ellerinde servis tepsileri ve kıyafetleri ile denize girerek iskelede güneşlenenlere servis yapmaları, turizm çalışanlarını ve turizm örgütlerini harekete geçirdi.

 

 

İĞRENÇ VE UTANÇ VERİCİ OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Sosyal medyadan birçok kişi garsonların köle gibi çalıştırılmasına sert tepki gösterdi. Sosyal medyada yayınlanan garsonların göğüslerine kadar suya girip servis videolara ülkede günün konusu oldu soruşturma açıldı.

GÜNDE EN AZ 10 SAAT SUYUN İÇİNDELER

Sosyal medyada yayınlanan videoda, müşterilere siparişlerini ahşap bir platform üzerinde ulaştırmak için adeta yüzen garsonun denize doğru ilerlediği ve suyun neredeyse göğsüne ulaştığı görüldü. Günde en az 10 saat suya girip çıktıkları belirtilen garsonların bu şekilde çalıştırılması iğrenç ve utanç verici olarak nitelendirildi.

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Turizm sektöründe kontrol mekanizmalarının yeterli olmaması nedeniyle işletmeye ceza verilmediğini Catering ve Turizm Çalışanları Federasyonu Başkanı Giorgos Hotzoglou olayın “Kabul edilemez bir durum” olduğunu belirterek ” İş güvenliği açısından da gerekli incelemeler yapılmadı. Ancak bu konunun peşini bırakmayacağız. Konuyu Çalışma Bakanı Domna Michailidou ile görüşüp önlem alınmasını sağlayacağız.” Dedi.

 

 

GARSONLAR MEMNUN 3 BİN DOLAR KAZANIYOR

Beach clup işletmecisi ise yaptığı açıklamada “27 yıldır bu sektördeyim, burada herkes gelip çalışmak istiyor, o çalışanlar 5 yıldır çalışanımdır ve şikayetleri yoktur. Aydı 3 bin dolar kazanıyorlar. Çalışanımıza zorla bir şey yaptırmak mümkün değildir.10 müfettiş geldi ve her şeyin yasal olduğunu tespit etti” diye konuştu.

 
 
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler HABERLER

Son Yapılan Yorumlar