Bugun...



Flamingo cenneti sulak alanı ve antik kenti çöplüğe çevirdiler

Muğla’nın Milas ilçesindeki dünyaca ünlü flamingoların cenneti Tuzla Sulak Alanı ve Bargilya Antik Kenti inşaat atıkları ile çöplük haline döndü. Doğa fotoğrafçısı ve fotoğraf sanatçısı Yıldız Feldmann “Bölge 4 bin yıllık antik kent flamingolar ile yüze yakın canlının barınma alanı. Tüm inşaatların molozu ve bölgedeki evlerin çöpleri buraya dökülüyor. Bu çevre kirliğine son verilmeli, sulak alan can çekişiyor yetkililer bunu görmeli” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-01-2023 16:38:26 Tarih: 15-01-2023 16:31

Flamingo cenneti sulak alanı ve antik kenti çöplüğe çevirdiler

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçeleri arasında kalan Boğaziçi Köyü’ndeki 4 bin yıllık antik Bargilya Kenti ile yaklaşık 10 bin flamingo ile yüze yakın kuş ve balık türüne ev sahipliği yapan koruma altındaki Tuzla Sulak Alanı’nın inşaat ve evsel atıklarla çöplüğe dönmesi sanatçıların ve tur rehberlerinin tepkisine neden oldu.

 

SULAK ALAN CAN ÇEKİŞİYOR

Bodrum’da yaşayan doğa fotoğrafçısı ve fotoğraf sanatçısı Yıldız Feldmann bölgede yaptıkları incelemelerde büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek “Burası özellikle hafta sonlarında flamingoları görmek isteyen ve antik kent Bargilya’yı gezmek isteyen yerli ve yabancıların akınına uğruyor. Ancak son yıllardaki aşırı kirlilik, inşaat atıklarının sulak alan ve etrafına antik kentin harabeleri içerisinde bırakılması istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Sulak alan adeta çöplüğe döndü. Kısa zamanda gerekli önlemler alınmazsa geri dönülemez bir çevre felaketi ile karşı karşıya kalacağız. Ayrıca insan eliyle doğaya gelişi güzel bırakılan evsel atıklar da  doğanın katledilmesine  katkı sağlıyor. Çevre düşmanı bilinçsiz insanların yok ettikleri doğa gelecek nesiller için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bölgede kuş ve balık ölümleride görülüyor. Flamingoların elektrik tellerine çarparak öldüğünü veya sakat kaldığını görüyoruz. Sulak alan can çekişiyor” dedi.

 

 

TURİSTLERE BU MANZARAYI ANLATAMIYORUZ

Ege ve Akdeniz bölgesinde rehberlik yapan profesyonel tur rehberi Ali Can Çilek “Bölgede yapılaşma arttıkça flamingolar cenneti ve antik kent evsel atık ve inşaat molozlarının kurbanı oldu. Dur diyen olmayınca her geçen gün yaşanan çevre felaketi artıyor. Konu ile ilgili ilgililere durumu ilettik ancak çözüm bulamadık. Turistleri buraya getirdiğimizde doğa güzelliğine, antik kente ve flamingolara bayılıyorlar ama  bu çöpleri molozları görünce neden korunamadığını anlatmakta güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yıldız Feldmann




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI