Bugun...



Filiz Akın Bodrum'da hastaneye kaldırıldı "Korona kadar ölümcül"

Yeşilçam'ın güzel oyuncusu Filiz Akın, akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle geçen hafta Bodrum’da özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Akın, üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Sağlık durumu iyiye giden sanatçının normal odaya alındığı öğrenildi. Hastaneye yatırıldığı anları sosyal medya hesabından paylaşarak sağlık durumu ile ilgili sevenlerini bilgilendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 25-08-2021 12:58

Filiz Akın Bodrum'da hastaneye kaldırıldı

“KORONA KADAR ÖLÜMCÜL”

 

Instagram hesabından bugün sabah saatlerinde hastaneye kaldırıldığı anları paylaşan Akın, takipçilerine sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Oyuncu, sepsis hastalığı ile mücadele ettiğini bildirdi.

 

Akın, gönderisinde ““Bu kadar üst üste gelen yangın ve sel felaketlerindeki acılara yürek dayanmıyor ve hastalanma derecesinde etkileniyor insan” demiştim. Burada ikinci kere Bodrum Amerkan Hastanesi ‘ne getirilmişim. Tansiyon tehlikeli derecede düşük. Ateş 42 …(#sepsis e karşı mücadelede ölümden kıl payı kurtaranlara, #korona kadar ölümcül olan , baştan ayağa kadar iltihapla kişiyi ele geçirerek yok eden bakteriden daha hızlı bir şekilde tedavi yüklemesi yapan Başta Doç. Dr .Bülent Yardımcı, Kardiolog Dr. Nejat Sönmez’e, Yoğun bakım Melekleri Banu, Arzum, Kritik durumda tedavim için dikkatle , yanımdan neredeyse ayrılmayan Acil Servis Hemşirelerine ) merak eden, iyileşme dilekleri ve dualarını yollayan sizlere çok teşekkür ederim…” ifadelerini kullandı.

 

“MİDEME TÜP TAKILDI”

 

Midesine tüp takıldığını da ifade eden Filiz Akın, serumla tedavisine bir süre evde devam edileceğini de açıkladı.

 

Filiz Akın Kimdir?

 

SEPSİS HASTALIĞI NEDİR?

 

Sepsis, vücudun bir enfeksiyona karşı verdiği tepkinin neden olduğu, bazı vakalarda potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir duruma verilen isimdir.

 

Bağışıklık sistemi normalde vücutta görülen bir enfeksiyonla savaşmak için kan dolaşım sistemine çeşitli kimyasal maddeleri salar. Sepsis, vücudun bu kimyasal maddelere karşı tepkisi dengesiz olduğunda ve birden fazla organ sistemine zarar verebilecek değişiklikler tetiklendiğinde ortaya çıkar.

 

Devam eden sepsis daha ağırlaşarak, septik şoka ilerlerse, bireyin tansiyonu, yani kan basıncı önemli ölçüde düşer. Bu da bireyin ölümüne yol açabilir.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI