Bugun...



Fethiye’ye 55 milyon TL. lik yatırımın temeli atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye İlçesi'ne yapılacak olan 2. etap Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı. 250 bin nüfusa göre yapılacak olan tesisin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Osman Gürün “Fethiye’mize verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 23-02-2021 20:07

Fethiye’ye 55 milyon TL. lik yatırımın temeli atıldı

Fethiye’de bulunan Atık Su Arıtma tesisinin kapasitesini 2 katına çıkartılıyor. Fethiye Arıtma Tesisi 2. Etap kapasite artışının temeli atıldı. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca,  CHP 22.’inci Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Yaka,  CHP Fethiye ilçe Başkanı Mehmet Demir, Seydikemer CHP İlçe Başkanı Cemil Daydır, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban, sivil toplum kuruluşları ve derneklerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Fethiye’nin 20 Yıllık Arıtma İhtiyacı Karşılanacak

 

Hali hazırda işletilmekte olan 25.000 m3/gün kapasiteli Atık su Arıtma Tesisi tamamlandığında 50.000 m3/gün kapasiteye ulaşacak. 125 bin nüfus kapasitesine sahip olan tesis 250 bin kişilik nüfusa göre planlandı. Tesisteki kapasite artışı ile Fethiye’nin önümüzdeki en az 20 yıllık Arıtma ihtiyacı karşılanmış olacak. Tesis 55 Milyon liraya mal olacak. Ayrıca Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattı da bu tesise bağlanacak. Mevcut tesisteki Elektro – Mekanik Sistemlerinde yenileme ve iyileştirme işlemleri ile Fethiye AAT’nin çıkış suyu kalitesini de arttırarak yeşil alanlarda kullanılır kaliteye çıkarılacak.

 

 

Gürün: “Alt ve üst yapıları ile örnek bir şehir için çalışıyoruz”

 

Gürün “Devam eden Hisarönü- Ovacık kanalizasyon çalışmaları, bugün temelini attığımız arıtma kapasite artışı ve hizmete açtığımız Ölüdeniz arıtma tesisi ile altyapıda büyük mesafe kat ettik. Temelini attığımız ve 55 Milyona mal olacak kapasite artışı ile Fethiye’mizin 20 yıllık nüfus artışına hitap edecek modern bir tesisi ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI