Bugun...



Fatma Girik’e veda töreni şu anda düzenleniyor

Tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü hayata veda eden Fatma Girik’in salı günü yapılacak cenaze töreni olumsuz hava şartları yüzünden ertelenmişti. Türk sinemasının Dört Yapraklı Yoncası'nın mavi gözlü sultanı için bugün Şişli Belediyesi'nde tören düzenlendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-01-2022 21:32:51 Tarih: 27-01-2022 12:43

Fatma Girik’e veda töreni şu anda düzenleniyor

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü Covid-19’a bağlı viral enfeksiyon ve çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta ismi Fatma Girik bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Fatma Girik için ilk tören 1988-1993 arası belediye başkanlığı görevini yürüttüğü Şişli Belediyesi Başkanlık Binası’nda gerçekleştirildi.

Törene, Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Fatma Ahu Turanlı, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, belediye çalışanları ve sevenleri katıldı.

 

 

 “ŞİŞLİ’YE ÇOK EMEK VERDİ”

Törende bir konuşma yapan Fatma Girik’in manevi kızı Ahu Turan, “Hepinizi ayrı ayrı buraya geldiğiniz için ona iyi dileklerinizi, dualarınızı ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Fatma annem Şişli’ye çok emek verdi. Benim çocukluğumda belediye başkanıyken onu evde görmek çok zordu. Hafta sonları bile evde yoktu. Sabahın yedisinde kalkıp, çizmelerini giyip işçilerle yolları yıkamaya giderdi. Buraya çok emeği geçtiğine inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye büyük bir değerini kaybetti” dedi.

 

 

 “FATMA GİRİK’İN ADININ VERİLDİĞİ KIZ YURDUNU AÇACAKTI”

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik çok üzgün olduklarını belirterek, “Diyecek bir şey bulamıyorum. Ama biz daha önceden Şişli’de ablamın adının verildiği kız yurdunun açılışını Muammer Keskin ile planlamıştık. Çok hoşuna gitmişti. Toplantı olacaktı zaten. O bunları görüyor olacaktı. Muhtemelen şu anda da görüyordur. En mutlu olduğu gün bugün olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin “Fatma Girik Şişlimiz için bir değerdir. Büyük bir şanstır. Şişli’de toplumdan yana pek çok hizmette, kurumda, yapıda tartışmasız bir emeği var. Kız yurdumuz ve kreşimiz Fatma Girik adıyla hizmet sunmaya devam etmektedir. Kıymetli ismi ebediyen Şişli’de yaşamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Fatma Girik'in cenazesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

 

EFSANE AŞKI MEMDUH ÜN

Fatma Girik 1960’ta tanıştığı yapımcı Memduh Ün’den 2015’te ölene kadar hiç ayrılmamıştı. Hayat arkadaşı ölünce, “Memduh gitti, ben de gitmek istiyorum” demişti.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI