Bugun...



Esnaf ve vatandaşın kanını emen tefecilere operasyon,16 gözaltı

Esnaf ve vatandaşa borç para vererek yüksek faiz ile borçlandırdığı ve ölümle tehdit ederek mallarına el koyduğu tespit edilen çete çökertildi, 16 kişi göz altına alındı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:54:11 Tarih: 06-04-2021 11:50

Esnaf ve vatandaşın kanını emen tefecilere operasyon,16 gözaltı

Muğla’nın Milas ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından esnaf ve vatandaşların maddi yetersizliklerini istismar ederek yüksek miktarda faizle borçlandırıp, mal varlıklarını elinden alan, haksız şekilde zenginleşen şahıslara yönelik olarak tefecilik suçlaması ile operasyon yapıldı.

 

ÜÇ AY TAKİBE ALINDI

 

Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan müracaatların ardından tefeci çetesi yaklaşık üç ay teknik takibe alındı. Müşteki ifadeleri, ara yakalamalar ve tapelerle desteklenen delillerin oluşturması ile bu sabah erken saatlerde operasyon gerçekleştirildi.
 

ONLARCA ÇEK VE TAPU ELE GEÇİRİLDİ


Savcının talimatı ile 16 kişi gözaltına alınmış, kişilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda çek, senet, borç defterleri ve 3. kişilere ait tapular ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin tamamının Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne götürülerek ifadelerinin alınmaya başlandığı ardından adli makamlara sevk edilecekleri öğrenildi.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI