Bugun...



Erdoğan hayranı İngiliz Peter Down camii inşaatında gönüllü çalışıyor

Bodrum ilçesine bağlı Yaka Köyü’nde yaşayan İngiliz emekli subayı Peter Down camii inşaatında çalışmaya başladı. 72 yaşındaki Peter Down “Yaşadığım köydeki tarihi caminin imece usulü ile yapıldığını öğrenince bende kazma kürek çalışmalara başladım, gücüm yettiğince yardıma devam edeceğim. Camiinin açılışını hayranı olduğum Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yapmak isterim” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 20:49:52 Tarih: 10-01-2021 16:03

Erdoğan hayranı  İngiliz Peter Down camii inşaatında gönüllü çalışıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yaka Köyü’nde yaşayan ve İngiliz Kraliyet Ailesi’ne ait Buckingham Sarayı Süvari Birliği’nden emekli olan subay 72 yaşındaki Peter Down köydeki tarihi caminin onarımında çalışmaya başladı.

Yaklaşık 15 yıl atıl vaziyette kaldıktan sonra üç hafta önce imece usülü onarılıp yeniden ibadete açılmak için çalışmalara başlanan camide çalışan İngiliz Down’u Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ziyaret etti.

 

CAMİİNİN AÇILIŞINI ERDOĞAN İLE BİRLİKTE YAPMAK İSTERİM

 

Down yaklaşık 18 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ı takip ettiğini ve hayranı olduğunu belirterek “Taürkiye güçlü bir Cumhurbaşkan’a sahip, en kısa zamanda O’nunla tanışmak isterim. Belki’de bu caminin açılışına gelir açılışı birlikte yaparız. 20 yıldır yaşadığım köyde caminin imece usulü yapıldığını öğrenince bende köylülerle birlikte gönüllü olarak çalışmaya başladım” dedi.

 

 

CUMHURBAŞKANIMIZI EN AZ BİZİM KADAR TANIYOR

 

Peter Down’un tam bir Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğunu ve çok iyi tanıdığına şaşırdığını belirten AK Parti ilçe başkanı Osman Gökmen ise “İngiliz vatandaşı Peter Down benimde sık sık görüştüğüm bir dostum. Kendisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın dış politika hamlelerini çok beğendiğini, bu sayede bir dünya lideri olduğunu belirtti. Ayrıca Sayın Erdoğan’ın ülkesinde çok sevilen, inanılan güçlü bir lider olmasını çok takdir ediyor. Peter Down, Buckingham Sarayı’nda Süvari Birliği’nden emekli olmuş ve 20 yıldır Bodrum’da yaşıyor. Bodrum’u çok seviyor. Kendisi benimle birlikte Yaka’da devam eden cami restorasyonuna geldi ve eline küreği alarak çalışmalara gönüllü olarak katıldı. Down benden Sayın Cumhurbaşkanımızın bir resmini de istedi. En yakın zamanda kendisiyle buluşup Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini hediye edeceğim” dedi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI