Bugun...



Elektrik zammı protestosu öncesi esnaf faturalara isyan etti

Bodrum’da yaklaşık bir aydır ev ve işyerlerine gelen ve yüzde 200-400 oranında artış görülen elektrik faturalarına tepki için yarın düzenlenecek eylem öncesi esnaf gelen faturalara sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 30-01-2022 21:22

Elektrik zammı protestosu öncesi esnaf faturalara isyan etti

SOYGÜDER: DAĞITIM ŞİRKETİN EN BÜYÜK KUSURU SAYAÇLARI 34-35 GÜNDE OKUMALARI

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde 22 yıldır berber ve kuaförlük yapan evli ve bir çocuk babası Gökhan Soyguder (44)  yarın düzenlenecek eylem öncesinde yaptığı açıklamada eylem amacının dağıtıcı şirketten çok kanunu çıkaranlar olması gerektiğini belirterek “Evime 530 TL. gelen, elektrik faturası bu ay 1746 TL. geldi, işyerime ise 240 TL. gelen fatura 860 TL. ye yükseldi. Bence  bundan dağıtım şirketlerinden çok kanun yapıcı sorumlu. Dolayısı ile dağıtım şirketlerine eylem yapmaktan ziyade ilgili iktidar partisinin il ve ilçe başkanlıkları önünde eylem yapılmalı. Böyle giderse dükkanları kapatmak zorunda kalacağız. Dağıtım şirketi AYDEM'in tek suçu elektrik sayaçlarını 34 günde okumaları bu nedenle faturalar dahada kabardı. Kanun yapıcı yani hükümet bir ay sonra zamları bir bölümünü indirirlerse AYDEM'in önünde değil AKP 'liler kendi binaları önünde hayal çekerler. Esnafın bu zamlarla dayanacak gücü kalmadı, işyerleri tek tek kapanacak” diye konuştu.

 

 

CENK MEMİŞOĞLU “ŞOK İÇERİSİNDEYİM”

Bodrum Cevat Şaktir Caddesi’de 2004 yılından bu yana Bilgisayar Teknik Servisi işleten evli ve 44 yaşındaki Cenk Memişoğlu ise “Bilgisayar üzerine çalıştığımız için tüm işlerimiz elektrik ile. Geçen  ay 865 TL. olan elektrik faturası bu ay 1825 TL. olarak yansıdı. Şok olduk. Elektriği azaltmamız mümkün değil. Personel maaşları da arttı. Mecburen bunu müşteriye yansıtacağız. Elektrik kullanmazsak bilgisayar tamiri yapamayız. Ancak hiç bir sektörde böyle bir artış olmadı. Arkadaşlar esnaf olarak bitmeyi geçtik, sinirlerimiz gergin, bu ülkeyi idare edenlerin esnafın bu halini görmemesi mümkün değil, böyle gitmez, acil olarak önlem alınması gerekir, diye konuştu. Hadi bir iki ay ödedik ama bunu devam ettirmemiz çok zor. Kendi gelirimizden yiyecek içeceğimizden kısmak zorundayız ama nereye kadar” dedi.

Bodrum’da yaşayan bir grup vatandaşın yüksek elektrik faturaları nedeniyle yarın saat 13.00’te Bitez Kavşağı’na yakın AYDEM Binası önünde sosyal medyadan iletişim kurarak bir araya gelip protesto ve basın açıklamasında bulunacakları belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI