Bugun...


Bodrum Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı, zam oranı yüzde 42
Tarih: 21-01-2022 17:41:41 Güncelleme: 21-01-2022 17:41:41 + -


Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde Bodrum Belediye AŞ ve DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

facebook-paylas
Tarih: 21-01-2022 17:41

Bodrum Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı, zam oranı yüzde 42

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ulusoy, DİSK/Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş ile temsilciler, işçiler katıldı. İki yıllık yapılan toplu iş sözleşmesinde, Bodrum Belediye AŞ personeline, ilk yıl tüm mali haklara enflasyon oranında, ikinci yıl ise TÜFE + 5 puan oranında zam yapılacağı imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belirlendi.

Ahmet Aras "Bodrum Belediye AŞ ile Genel İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi 31 Aralık 2021 yılında sona erdi. Şimdi yeni dönemde toplu iş sözleşmemizi 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 olarak güncelliyoruz. Toplu iş sözleşmesi, özellikle aynı işi yapan arkadaşların ücret farklılıklarını gidermeyi hedefliyor. Bu dönemde, pozisyona göre ortalama yüzde 42'lik bir zam öngörüyoruz. İkinci yıl ise çalışanlarımıza Tüfe artı yüzde 5 puan zam yapılacak. Yine aynı şekilde yemek, yakacak, yiyecek, sorumluluk ve eğitim yardım çalışmaları ile ciddi bir iyileştirme öngörüyoruz. Bu durumda 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2021 yılı yani geçtiğimiz yıl işe giren bekar bir arkadaşımızın eline net olarak 6 bin 260 TL ücret geçecek." Dedi.

 

DİSK/Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Çetin Çalışkan ise, "Anlayış itibari ile çeliştiğimiz hiçbir yer yok sonuçta aynı mücadelelinin birer parçasıyız. Biz, DİSK olarak demokrasi mücadelesi veriyoruz. Asgari ücret ile mücadelemizi en üst noktada tüm ülkenin her yerinde verdik. Başta özellikle başkanımızla böyle bir sözleşmeye birlikte imza atmaktan dolayı onur duyduğumu belirtmek isterim. Kendisine teşekkür ediyorum. Bodrum’un şimdiki halini de net bir şekilde açık gözle görüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI