Bugun...


Kızılelma Yunanistan’ın gözünü korkuttu
Tarih: 24-11-2022 13:05:12 Güncelleme: 24-11-2022 13:05:12 + -


Türkiye’de Baykar şirketi tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı Kızılelma’nın tanıtılması Yunanistan medyasında geniş yer buldu. Yunanistan basını haberlerinde “Türkiye bugün 20.11.2022 Pazar günü yeni iddialı savaş uçağını tanıttı. KIZILELMA olarak bilinen insansız savaş uçağı Türkiye’de seçim öncesi dönemin ortasında geliştiriliyor ve Türkiye Cumhurbaşkanının yeniden seçilme hedefindeki en güçlü kartlarından biri olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2022 13:05

Kızılelma Yunanistan’ın gözünü korkuttu

Türkiye’de Baykar şirketi tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı Kızılelma Yunan basınında geniş yer buldu.

Baykar’ın geliştirdiği ilk Türk savaş uçağı Bayraktar Kızılelma taksi ve devreye alma testini başarıyla tamamlaması Yunan basınında çıkan haberlerde geniş yer aldı. Yunanistan medyası  “Türkiye bugün 20.11.2022 Pazar günü yeni iddialı savaş uçağını tanıttı. Kızılelma olarak bilinen insansız savaş uçağı Türkiye’de seçim öncesi dönemin ortasında geliştiriliyor ve Türkiye Cumhurbaşkanının yeniden seçilme hedefindeki en güçlü kartlarından biri olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberlerde şu ifadelere yer verildi.

Yeni Türk İHA’sı, bugün Doğu Trakya’daki Çorlu havaalanında Baykar şirketi yöneticileri ve personeli ve Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı şirketin yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar’ın gururla poz verdiği Kızılelma Muharip İnsansız Uçak Sistemi taksi ve koşu testini tamamladı.Kızılelma havalanmamış ve havada test edilmemiş olabilir ancak bu durum şirketi gelecekte bu testlere devam edeceği için caydırmıyor. Ancak Baykar, seçim öncesi dönemden dolayı yeni insansız savaş uçağının özelliklerini sunmak istedi.

 

ANADOLU UÇAK GEMİSİNDEN HAREKET EDEBİLECEK

Kızılelma’nın, Türk uçak gemisi “Anadolu”daki gibi küçük uçak pistlerinden kalkış yapmak ve insanlı uçaklarla bile hava muharebeleri yapmak üzere tasarlandığı için savaş alanında devrim yaratması bekleniyor.

Türk yapımı füzeler ve silah sistemleri ile donatılabilirken, özelliği büyük boyutuna rağmen radarlarda görünmemesidir. Bir yolcu uçağı ile aynı şekilde 35.000 – 45.000 fitte uçabilme kabiliyetine sahip.

 

 

MENZİLİ 800 KİLOMETRE

Kızılelma’nın Menzili 800 kilometre, ağırlığı ise 6 ton olacak ve bunun 1,5 tonu silah sistemlerinin yükü olacak. Kızılelma ayrıca havada ve karada neler olup bittiğine dair çok iyi bir görüntü verecek olan AESA teknolojili bir radara sahip olacak. Baykar’ın süpersonik motorlu bir varyant da tasarladığı belirtiliyor.”




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI