Bugun...


Vali Tavlı: Coronavirüs vakalarımız çok az seviyede Muğla’ya daha çok İngiliz turist bekliyoruz
Tarih: 22-07-2020 17:36:45 Güncelleme: 22-07-2020 17:36:45 + -


İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, bugün Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Tavlı yaptığı açıklamada “Coronavirüs sonrası tüm tedbirlerimizi aldık. İlimizde vakalar yok denilecek kadar az, daha çok İngiliz turisti ilimize bekliyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2020 17:36

Vali Tavlı: Coronavirüs vakalarımız çok az seviyede Muğla’ya daha çok İngiliz turist bekliyoruz

Vali Tavlı: Coronavirüs vakalarımız çok az seviyede Muğla’ya daha çok İngiliz turist bekliyoruz

 

ANTERHABER - İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, bugün  Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette  İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan,  Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Konsolos Liz Moriarty, Konsolos Yardımcısı Gill Karataş, Konsolos Yardımcısı Nazlı Hamitoğlu, İngiltere Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay ve İngiltere Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman bulundu.

 

 

GELİŞMİŞ BİR TURİZM KÜLTÜRÜNE SAHİBİZ

 

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Vali Orhan Tavlı, Büyükelçi Dominick Chilcott’u Muğla’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Muğla’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri hakkında bilgiler aktardı.

Tavlı, Muğla’nın bir ilde bulunabilecek her şeye sahip olduğunu ifade ederek, “Muğla gelişmiş bir turizm kültürüne sahip. ‘Yeryüzü Cenneti’ olarak adlandırılan ilimiz, kıyı uzunluğu, temiz havası, turistlik destinasyonlarının çeşitliliği, sağlık ve ulaşım altyapısının gelişmişliği sayesinde yerli ve yabancı misafirler tarafından tercih edilmektedir. “dedi.

 

CORONAVİRÜS VAKALARI SON DERECE DÜŞÜK

 

Yeni normalleşme süreciyle birlikte havalimanları, otel ve işletmelerde gerekli tüm önlemlerin azami ölçüde alındığını belirten Vali Orhan Tavlı, Muğla’da Covid-19 vaka sayısının oldukça düşük olduğunu, vatandaşların ve işletmelerin Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere ve kurallara riayet ettiklerini ve bu konuda oldukça duyarlı olduklarını söyledi.

İngiliz misafirleri Muğla’da ağırlamak istediklerini ifade eden Vali Orhan Tavlı, “Muğla huzurlu ve güvenli bir şehir. İlimizi ziyaret edecek yabancı misafirlerin sağlıklı, keyifli ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirmeleri bizim için oldukça önemli. İngiliz turistler Muğla’ya büyük ilgi gösteriyorlar. İlimizde yerleşik çok fazla İngiliz vatandaşı bulunmakta. İlimizi ziyaret eden yabancı turistlerin başında yine İngilizler yer almakta. Daha çok İngiliz vatandaşını Muğla’da görmek isteriz” diye konuştu.

 

 

 İNGİLTERE’DEN  DALAMAN VE BODRUM’A UÇUŞLAR BAŞLADI

Büyükelçi  Dominick Chilcott ise, Covid-19 pandemisi sonrası alınan tedbirleri gözlemlediklerini ve bunun güven verdiğini, İngiltere’den Dalaman ve Bodrum’a doğrudan uçuşların başladığını, Britanya vatandaşları için Türkiye’nin önemli bir turizm destinasyonu haline geldiğini ve bunda gerçekleşen tanıtım çalışmalarının etkili olduğunu ifade etti.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI