Bugun...



Eğitim İş: Muğla’da kiralar 6-7 kat arttı

Eğitim İş Bodrum Şubesi bugün yaptığı basın açıklamasında artan konut kiralarına karşı, başta turizm bölgeleri olmak üzere çalışanlara yeterli kira yapılması gerektiğini belirterek basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-05-2022 11:31:17 Tarih: 22-05-2022 21:27

Eğitim İş: Muğla’da kiralar 6-7 kat arttı

Yapılan basın açıklamasında şunlar belirtildi.

 

***Zaten geçim sıkıntısı çeken kamu çalışanları, son yıllardaki hayat pahalılığı ile yoksulluğa ve açlığa mahkum edilmiş durumdadır. Ocak ayında kamu emekçilerinin maaşlarında  yapılan artış daha birinci ayın sonunda erimiş gitmiştir ve bu artış temmuz ayına kadar sabit kalacaktır. Oysa akaryakıt, temel ihtiyaç maddeleri, ev kiraları kısacası iğneden ipliğe her şeye, her gün yeni zamlar gelmektedir.TUİK’in bile enflasyon açıklaması %70’leri bulurken kamu emekçilerinin sabit gelirle bu zamlara dayanması mümkün değildir.

 

***En yüksek artışlardan biri de konut fiyatları ve kiralarında olmuştur. Son bir yılda konut kiraları 3 ile 5 kat artış göstermiştir. Özellikle turizm bölgelerinde bu artış inanılmaz şekilde yükselmiştir. İlimiz ve özellikle turistik ilçeleri bunun en canlı ve acımasız örneğidir. Bodrum. Marmaris. Datça, Fethiye Ortaca, Dalaman, Menteşe kısacası birkaç ilçemiz hariç bütün Muğla’da kiralar 6-7 kat artmıştır.

 

 

***Bir hesap yapalım: Bir öğretmen 7-8 bin lira maaş almaktadır.Bugün yukarıda saydığım ilçelerde 10 bin liraya varan kira bedellerinden söz edilmektedir.Bir kamu emekçisinin bu kiraları ödemesi mümkün değildir.

 

***Bugün birçok kamu çalışanı özellikle eğitim çalışanları başka illere tayin istemeyi düşünmektedir.Böyle giderse  Bodrum. Marmaris. Datça, Fethiye gibi ilçelerede çalışacak öğretmen ve memur kalmayacaktır.

 

 

***Bu nedenle özellikle turistik ilçelerde kirada oturmak zorunda olan kamu çalışanlarına  kira yardımı düzenlenmesi yapılmalıdır. Bizler milletin işini devlet adına yapan kişileriz. Bu bölgelerde milletin işinin yürümesi ,halkımızın mağdur olmaması  için öncelikle buralarda çalışan kamu emekçilerinin yüksek kira mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir.

 

***Bizi yönetenlere sesleniyoruz!

Yarın bu bölgelerde öğretmeni olmayan sınıflar hemşiresi, doktoru olmayan hastane ve toplum sağlığı merkezleri görmek istemiyorsanız şimdiden gereken önlemi alın.  Yoksa bu kira bedelleriyle burada kalmamız mümkün değil. Geçinemiyoruz, tükeniyoruz.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI