Bugun...



Ege’nin ortasındaki Andros adası alev alev yanıyor köyler boşaltılıyor

Ege’nin ortasındaki dünyaca ünlü turistik Andros Adası’nda dün öğle saatlerinde başlayan yangın bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle kontrolden çıktı. İki köy boşaltıldı. Alevlerin diğer köylere yönelmesi ile birlikte Ada’ya feribot ve helikopterlerle itfaiye ekipleri ve askerler taşınmaya başlandı. Müdahale anında bazı itfaiye erlerinin yandığı ve hastanelere nakil edildiği açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:39:56 Tarih: 04-04-2021 16:10

Ege’nin ortasındaki Andros adası alev alev yanıyor köyler boşaltılıyor

Ege’deki dünyaca ünlü Andros Adası’nda dün öğle saatlerinde başlayan makilik alandaki yangın bölgede saattteki hızı 60km. yi aşan rüzgarlar nedeni ile hızla büyüdü.

 

İKİ KÖY BOŞALTILDI

 

Remata köyüne yakın bölgede bir otomobilin yanması ile büyüyen ve şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrolden çıkması ve Remata ile Ateni köylerine yaklaşması üzerine iki köyün boşaltıldığı yangına müdahale sırasında bazı itfaiye erlerinin yaralanarak Andros Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi. Alevlerin ARni ve Kataliko kasabalarına yönelmesi nedeniyle itfaiye vce sivil savunma ekiplerinin bu köyler etrafından önlem aldığı gerekirse boşaltılacağı belirtildi.

 

 

TAKVİYE EKİPLER ADAYA ULAŞTI

 

Atina’dan helikopter ve feribotlarla Andros adasına itfaiye ekipleri ile sivil savunma ve ekseri ekiplerin Andros Adası’na gönderilmeye başlandığı yaklaşık iki bin kişilik bir gücün yangına müdahale ettiği belirtildi. Yangın söndürme çalışmalarına 300’e yakın gönüllünün de müdahale ettiği açıklandı. Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalia'nın emriyle yangını soruşturmak ve önlem alınmasını sağlamak için adaya özel bir ekibin gönderildiği Andros Belediye Başkanı  Dimitris Lotsaris  kriz masasının kurulduğu yakın adalardan ve anakaradan yardımın gelmeye devam ettiğini ancak yangının büyük bir şekilde yayılarak devam ettiğini ve kontrol altına alınamadığını açıkladı.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI