Bugun...



Eczacı, Rallici, Şampiyon Gökçen Kabaş rakip tanımıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Türkiye Motosiklet Ralli ve Enduro Şampiyonu eczacı Gökçen Kabaş katıldığı 20 yarışın 16’sından şampiyonlukla çıktı. Kendisine rakip olan erkeklerin arasında kürsüde yer alan Kabaş biraz destek ile Türkiye’ye Afrika ve Dünya Kar Ralli’lerinde temsil etmek istediğini belirterek “Ne yazık ki kadın rallicimizin sayısı çok, az . kendimi geliştirmek için erkeklerle mücadele etmek zorunda kalıyorum, biraz destek ile Dünya sıralamasında üst sıralarda yer alabilirim”

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2021 13:48

Eczacı, Rallici, Şampiyon Gökçen Kabaş rakip tanımıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Türkiye Motosiklet Ralli ve Enduro Şampiyonu eczacı Gökçen Kabaş katıldığı 20 yarışın 16’sından şampiyonlukla çıktı. Kendisine rakip olan erkeklerin arasında kürsüde yer alan Kabaş biraz destek ile Türkiye’ye Afriuka ve Dünya Kar Ralli’lerinde temsil etmek istediğini belirterek “Ne yazıkki kadın rallicimizin sayısı çok, az . kendimi geliştirmek için erkeklerle mücadele etmek zorunda kalıyorum, biraz destek ile Dünya sıralamasında üst sıralarda yer alabilirim” diye konuştu. Kabaş rallide verdiği mücadeleyi ve hedeflerini anterhaber.com'a anlattı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan motosiklet enduro ve ralli sporcusu eczacı 36 yaşındaki Gökçen Kabaş son 7 yılda girdiği Türkiye Enduro ve Ralli Şampiyonaları’nda sayısız birincilikler kazandı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 11 yıldır eczacı olarak görev yapan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu Gökçen Kabaş kullandığı 250 cc. Lik motosikleti ile Bodrum’un sarp kayalıklı ve yamaçlı dağlarında antrenmanlarını sürdürüyor.

 

 

 

KADINLARDA RAKİP YOK ERKEKLERLE MÜCADELE EDİYORUM

 

Ankara Başkent Motorsporları Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan ve son olarak 2016-2018 Türkiye Enduro Kadınlar Şampiyonu ve Transanatolia Rallisini bitiren ilk Türk kadın unvanı bulunan Kabaş, Mayıs ayında Yunanistan’da yapılacak Hellas Motosiklet Ralli Şampiyonası’na katılmak istediğini söyledi. Kabaş “Türkiye’de kadınlar kategorisinde sayısız şampiyonluklar elde ettim, şu anda rakibim yok ama olmalı. Bu nedenle erkekler kategorisindede yarışmalara başladım. Son ralli şampiyonasında erkekler arasında 30 kişiden 3. Olmayı başardım” dedi.

 

 

DOKTOR EŞİNİN DESTEĞİ İLE SPORA BAŞLADI

 

Altı yıl önce evlendiği doktor eşi Atilla Kabaş’ın desteği ile motosiklet sporuna başladığını belirten Kabaş,  "Motosikleti tutkunu eşimle tanıştıktan sonra, hedefi büyülttüm. Doğada kayalıkların üzerinde çamurda veya karda motosiklet kullanmak ve doğanın rüzgarını hissetmek beni adrenalin tutkusu yaptı. Ard arda başarılar gelince hedef büyüttüm. Eşimde beni destekledi. Bu spor emek, zaman ve öz güven isteyen bir branş. Biz her yıl hayatımıza ekstra bir tecrübe katmaktan çok keyif alıyoruz, gelişmeyi seviyoruz. Elimizden geldiğince bu sporu yapmaya devam edeceğiz. Umarım bu yolda bize destek olacak insanlarla karşılaşırız. Türkiye adına da güzel başarılar elde ederiz diye düşünüyorum. Hem eczanedeki işimi, hem ev işlerimi yapıyorum. Antrenmanlarımı da aksatmıyorum. Belirli bir kas gücüne sahip olmak için bu antrenmanlar çok önemli." İfadelerini kullandı.

 

 

3 BİN KİLOMETRELİK RALLİ BİR HAFTA SÜRÜYOR, ABU DABİ VE FAS’TA YARIŞACAK

 

Kabaş, iki yıl önce düzenlenen ve bir hafta süren 3 bin kilometrelik Transanatolia Rallisi'nde zorlandığını, kaybolduğunu, düştüğünü, sakatlandığını hatta motosikletinin de arızalandığını ancak yılmadan parkuru başarıyla bitirdiğini belirterek “Gerçekten zor bir spor, ancak olanak tanındığında bu sporu kadınlarında yapabileceğini göstermek istiyorum. Örneğin geçen yıl ilk kez katıldığım ve eksi 20 derecede düzenlenen Kar Ralli’sinde yine birinci oldum. Türk kadınına olanak tanındığında yapamayacağı bir şey olduğuna inanmıyorum, Türkiye’deki hedeflerime ulaştım. Şimdi dünyanın en ünlü rallileri arasında yer alan 4-5 bin km. lik Abu Dabi ve Fas Rallilerine katılarak Türkiye’nin adını oralarda duyurmak istiyorum” dedi.

 

DÜNYA RALLY’LERİNDE TÜRK KADINLARIDA YER ALMALI

 

Kabaş kendisine örnek olarak Ralli dünya şampiyonları İspanyol Lai Sanz ve Rus  Anastasia Nifontava’yı örnek aldığını belirterek “Amacım bu sporu kadınlarımıza sevdirerek dünya klasmanında sporcular yetişmesini sağlamak. Bunu başaribelecek yeteneğe sahip kadın sporcularımız ve ortamımız var, biraz destek yeterli olacak” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI