Bugun...



Dünyaca ünlü Zakintos plajları deprem korkusu nedeniyle turizme kapatıldı

Yunanistan’da turizmin önde gelen plajlarından biri olan dünyaca ünlü Zakintos Adası plajları deprem ve heyelan korkusu nedeniyle turizme kapatıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-03-2023 21:13:36 Tarih: 16-03-2023 20:39

Dünyaca ünlü Zakintos plajları deprem korkusu nedeniyle turizme kapatıldı

Yunanistan’ın İyon Denizi’nde bulunan ve her yıl yaklaşık 6 milyon turistin ziyaret ettiği Zakintos Adası ve plajları deprem heyelan ve toprak kayması nedeniyle turizme kapatıldı. Altın sarısı kumları ve plajdaki 300 yıllık tarihi batık gemisi ile ülkenin önde gelen doğal güzellikleri arasındaki plajın sağında ve solunda yükselen yaklaşık 300 metrelik dağlardan kopan bazı kaya parçalarının plaja düşmesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

 

SİSMİK ARAŞTIRMA MERKEZİ BÖLGEDE İNCELEME YAPTI KARARI VERDİ

Zakintos adasının en ünlü plajı Navagio plajına giden yollara erişimin yasaklandığı ve plajların turizmi kapatılmasının n (OASP) tarafından önerildiği açıklandı. Sismik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Efthymios Lekkas'ın öncülüğünde OASP'ye bağlı bir bilim ekibi tarafından 8 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen inceleme ve jeofizik araştırmasına göre, çevre yamaçlarda erozyona bağlı olarak geniş bir heyelan riski bulunduğu belirtildi.

 

KONU GENİŞ KAPSAMLI DEĞERLENDİRİLDİ

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı, Adalar Politikası Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Yunan Polisi, Sahil Güvenlik, İyon Adaları Bölgesi arasında Genelkurmay Başkanlığı'nda toplantı düzenlendi. Bu yılki turizm sezonu için "Navagio" plajına erişim yasağının uygulanması için hükümetin turizm sezonu öncesi bir yıllık yasak kararı alması önerildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI