Bugun...



Dünyaca ünlü Ney ustası Neyzen Tevfik 142. Doğum gününde anıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğan ve büyüyen dünyaca ünlü ney ustası, şair ve edebiyatçı Neyzen Tevfik Kolaylı bugün 142. Doğum gününde düzenlenen mini konser ve doğduğu evde düzenlenen Neyzen Tevfik Hatıra Evi’nin açılması ile anıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-03-2021 17:20:59 Tarih: 24-03-2021 16:59

Dünyaca ünlü Ney ustası Neyzen Tevfik 142. Doğum gününde anıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Çarşı Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki eski taş evde 24 Mart 1879 yılında doğan ve bir süre yaşayan dünyaca ünlü Ney ustası, şair ve edebiyatçı Neyzen Tevfik Kolaylı 142. Doğum gününde yaşadığı evin önünde bulunan heykelinin önünde düzenlenen etkinlik ile anıldı.

 

 

ANITI ÖNÜNDE NEY KONSERİ VERİLDİ

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından kudümzen Selçuk Yazıcı , neyzen Yavuk Akalın ve solist Bora Uymaz’ın ney taksimi ve ardından icra ettiği Nihavent Saz Semavi eserleri anma törenine katılan vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Törene Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ve meclis üyeleride katıldı. Aras yaptığı konuşmada "Bodrum olarak Cevat Şakir Kabağaçlı ve Neyzen Tevfik gibi sanatçılara sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bodrumlular olarak yaklaşık 40 yıldır kentin heryerinde onlarca sanatçının etkinliğini görebilirsiniz, Bodrum bir kültür ve sanat şehri olmaya bizde sanatçılarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Neyzen Tevfik adına yakışan bir festival düzenleyeceğiz" diye konuştu.

 

 

DOĞDUĞU EVİN İKİ ODASI  NEYZEN TEVFİK HATIRA EVİ OLARAK DÜZENLENDİ

 

Konserin ardından anıtın arkasında ki 180 yıllık olan ve halen dondurmacı olarak kullanılan iki katlı taş evin iki odası iş insanı Ali Koçyiğit tarafından düzenlenerek Neyzen Tevfik Hatıra Evi olarak ziyarete açıldı.

 

 

ADINA FESTİVAL DÜZENLENECEK

 

Hatıra Evi' nde Neyzen Tevfik ‘in kullandığı Ney ile birlikte kullandığı eşyaları ve fotoğrafları sergilendi. Önümüzdeki yıllarda Neyzen Tevfik Festivali düzenlenmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI