Bugun...


Yunanistan Türkiye’yi yine listeye almadı: Umutlar 22 Haziran’a kaldı
Tarih: 14-06-2021 17:29:07 Güncelleme: 14-06-2021 17:29:07 + -


Yunanistan Sivil Havacılık Servisi, yayınladığı yeni NOTAM ile mevcut kısıtlamaların 22 Haziran 2021 Salı sabah saat 6:00’ya kadar uzatıldığını duyurdu. Yunanistan’a giriş hakkı bulunan son listedeki 49 ülke arasında yine yer almadı. Ancak Yunan konsolosluklarının Türk vatandaşlarına yeniden vize vermeye başladığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2021 17:29

Yunanistan Türkiye’yi yine listeye almadı: Umutlar 22 Haziran’a kaldı

Yunanistan Sivil Havacılık Servisi, yayınladığı yeni NOTAM ile mevcut kısıtlamaların 22 Haziran 2021 Salı sabah saat 6:00’ya kadar uzatıldığını duyurdu. Yunanistan’a giriş hakkı bulunan son listedeki 49 ülke arasında yine yer almadı.

Yunanistan medyasında bugün yayınlanan haberde AB ve Shengen (Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz,  Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve Hırvatistan) dışındaki ülke vatandaşlarının ve ayrıca AB dışındaki yasaktan muaf tutulan 23 ülke vatandaşları dışındakilerin Yunanistan’a giriş  yasaklarının devam ettiği belirtildi.

 

YASAKTAN MUAF OLAN 23 ÜLKE AÇIKLANDI, TÜRKİYE YİNE YOK

 

Bu yasaktan muaf tutulan 23 ülke ise şu şekilde açıklandı. Avustralya, Kuzey Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İsrail, Kanada, Beyaz Rusya, Bahreyn, Yeni Zelanda, Güney Kore, Katar, Çin, Kuveyt, Ukrayna, Ruanda, Rusya, Suudi Arabistan, Suudi Arabistan, Bosna ve Hersek, Karadağ. Listede Türkiye’nin yine yer almadığı görüldü. Bundan sonraki liste 22 Haziran’da yayınlanacak.

 

AŞI BELGELERİNİ BULUNDURMAK ZORUNLU

 

Yolcuların en az 14 gün önce aşılanmış olmaları ve yanlarında aşı belgeleri bulundurmaları, veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi bulundurmaları, ya da son 2-9 ay içerisinde koronavirüs atlattığına dair belge bulundurmaları gerektiği belirtildi.

Tüm yolculara sınırda hızlı/rapid test yapılacak olup, sonucu pozitif çıkanlar 14 günlüğüne karantinaya alınacak.

Yine aynı şekilde adalara yolculuk yapmak isteyen Yunan vatandaşlarından da aşı belgesi veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi, veya son 24 saatte yapılmış negatif self-test (sonuç bildirilip çıktısı alınmalı), veya son 2-9 ayda koronavirüs atlattığına dair belge isteniyor.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI