Bugun...


Yunanistan'dan Akdeniz'de güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için ABD destekli forum
Tarih: 10-02-2021 20:10:43 Güncelleme: 10-02-2021 20:10:43 + -


Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın başkanlığında Atina’da AB ve Orta Doğu Ülkeleri Arasında yarın “Dostluk Forumu” düzenleneceği açıklandı. ABD’nin desteklediği foruma 7 ülkenin üst düzey yöneticilerinin katılacağı ve amacının ise Akdeniz’de güçlenen Türkiye’nin önünü kesmenin yollarını aramak olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 10-02-2021 20:10

Yunanistan'dan Akdeniz'de güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için ABD destekli forum

 Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın başkanlığında 11 Şubat 2021 Perşembe günü Atina’nın seçkin otellerinden birinde gerçekleşecek olan “AB ve Arap ülkeleri “Dostluk” forumun gündeminde, bölgesel güvenlik sorunlarının ele alınacağı ve yedi Güneydoğu Akdeniz ve Orta Doğu ülkesi arasında gelişmiş bir işbirliği çerçevesi oluşturulması amaçlandığı belirtildi.

 

TOPLANTI DIŞ İŞLERİ BAKANLARI DÜZEYİNDE YAPILACAK

 

Atina’da beş yıldızlı bir otelde düzenlenecek olan Güneydoğu Akdeniz ve Orta Doğu ülkesinin Dışişleri Bakanları düzeyinde katılımın sağlanacak “Dostluk” forum toplantısına Yunanistan’ın yanı sıra, Güney Kıbrıs, Mısır, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’ün katılması bekleniyor. Yunanistan’ın foruma Fransa ile Irak’ı da davet ettiği ve katılım olması bekleniyor.

 

FORUMUN AMACI BÖLGEDE GÜÇLENEN TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMENİN YOLLARINI ARAMAK

 

Yunan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, bölge ülkelerini kapsayan bu genişletilmiş toplantının esas amacının, Türkiye’nin bölgedeki rolünü zayıflatmak ve Yunanistan’ın bölgedeki rolünü, güç ve istikrarını göstermede Avrupa Birliği’ni ikna etmek üzere yapılan bir hareket olarak nitelendiriliyor.

Forumda  Yunanistan’ın temel amaçlarından biri de, bu ülkeler arasında ticari işbirliğinin geliştirilmesi ve Avrupa Birliği ile aralarında köprü vaziyetini görmek olduğu ifade ediliyor.

Atina’nın bu diplomatik atağının bir diğer amacının ise , Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bölgedeki konumunu koruyan ve güçlendiren bir hamle olduğunu, toplantıya katılacak ülkelerle de işbirliği çerçevesinde Kıbrıs sorununun çözümü konusunda destek sağlamak olduğu belirtiliyor.

Yunanistan’ın düzenlediği forumun ABD tarafından da desteklendiği ifade ediliyor.

 

 

(Nikos  Dendias)




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI