Bugun...


Başbakan Miçotakis: “Adaların egemenliği gibi saçmalıkları tartışmayacağız, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir noktada buluşacağız”
Tarih: 24-11-2022 15:58:13 Güncelleme: 24-11-2022 15:58:13 + -


Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis Patras ilinde ziyaretlerde bulunarak düzenlediği basın toplantısında "Deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda dürüst bir diyalog istiyoruz ve örneğin adaların egemenliği gibi saçmalıkları tartışmaya istekli değiliz. Savunma proğramı ile ilgili kimseden izin almayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir noktada yine buluşacağız" İfadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2022 15:58

Başbakan Miçotakis: “Adaların egemenliği gibi saçmalıkları tartışmayacağız,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir noktada buluşacağız”

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis Patras ilinde bulunduğu ziyaretlerin ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkenin genel durumu, seçimler ve Türkiye üzerine açıklamalarda bulunan Miçotakis Türkiye’ye sert bir mesaj göndererek Atina’nın saçmalıklarla diyaloğa girmeyeceğini ve ülkenin savunma programını kimseye sormayacağını açıkça belirtirken, aynı zamanda vatandaşların kendilerini güvende hissettiklerinin de altını çizdi.

 

TÜRKİYE İLE İLGİLİ STRATEJİMİZİ NETLEŞTİRDİK

www. primeminister.gr haber sitesinde gazetecilerle yapılan röportajın tamamı yayınlandı. Miçotakis şu ifadeleri kullandı: “Savaşın patlak verdiği bir zamanda genellikle çekişmeli ve saldırgan bir komşuyla yaşıyoruz. Ancak Türkiye için stratejiyi ilk andan itibaren netleştirdik. Deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda dürüst bir diyalog istiyoruz ve örneğin adaların egemenliği gibi saçmalıkları tartışmaya istekli değiliz. Ve hiçbir koşulda saçma olanla diyalog kurmaya istekli değiliz. Hiçbir Yunan Başbakanı, Yunan adalarının egemenlik konularını tartışmayacak. Son zamanlarda Türkiye nezdinde kamuoyu tartışmasına giren tek bir meseleden bahsediyorum. Savunma programımız ile ilgili kimseden izin almayacağız. Yunanistan revizyonist bir güç değil, Doğu Akdeniz’de istikrar ve barış için bir güçtür. Erdoğan değişir mi diye ona ben karar veremem. Türkiye’nin yöneticilerinden duyulan birçok şey seçim öncesi dönemden kaynaklanıyor ama arkasında yapısal bir revizyonizm var.” Şeklinde konuştu.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BİR NOKTATA YİNE BULUŞACAĞIZ

Miçotakis açıklamasının devamında ise “Türkiye'nin lideriyle yapılacak herhangi bir görüşmeye her zaman açığım -tekrar söyleyeceğim, defalarca söyledim. Ve inanıyorum ki, söylenenlere rağmen geçici olarak söylenebilir, bir noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar görüşeceğiz. Bunun ne zaman ve hangi koşullarda olacağını bilmiyorum. Kesin olan bir şey var ki, bu tartışmalara milli duruşumuzdan hiçbir taviz vermeden geleceğiz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI