Bugun...



Dünya Optimist Şampiyonası Bodrum’da başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve 7 Temmuz tarihine kadar sürecek olan Dünya Optimist Şampiyonası bugün 62 ülkeden 284 sporcunun katılımı ile başladı.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2022 17:02

Dünya Optimist Şampiyonası Bodrum’da başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi’nin destekleri, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü ev sahipliğinde, IODA Uluslararası Optimist Sınıf Birliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası bugün verilen star ile başladı.

 

62 ÜLKEDEN 284 SPORCU MÜCADELE EDİYOR

27 Haziran- 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Optimist Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları için kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Bodrum Milta Marina önünden bando takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Bodrum Kalesi’nde düzenlenen etkinlik ile devam etti. 62 ülkeden 284 sporcunun katıldığı kortejde sporcuların ülke bayraklarıyla gerçekleştirdikleri yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Açılışta konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise, “Optimist sporu bütün dünyada yelken sporunun ilk adımı olarak bilinir. Çok sevilir ve önemsenir. Çam ormanlarının denizle buluştuğu tarih ve yelken cenneti Bodrum’da sizleri ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

 

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras (CHP) “Bodrum Ege ve Akdeniz’in birleştiği bir kenttir. Denize doğru uzanan üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada burası, o yüzden inanılmaz da bir rüzgârı vardır. Yaklaşık 187 km kıyısı vardır ve bütün deniz ve su sporları için bize çok büyük olanaklar sunar. Tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, insanıyla ülkemizde ve dünyada çok önemli bir yere sahiptir. Binlerce yıldır bu topraklarda medeniyet her zaman baş tacı olmuştur. Bodrum Leleglerden, Karyalılardan, Romalılarda, Bizanslılardan, Rodos şövalyelerinden, atamız Osmanlı’dan ve ebedi sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti’nden bizlere bir mirastır. Homeros Bodrum’u ‘ebedi mavilikler ülkesi’ diye betimlemiştir. İşte bugün, yine o ebedi maviliklerin içerisinde sonsuzluğa yelken açan genç yelkencilerimiz için buradayız. Onları bir araya getiren dostluk, barış rüzgarları olsun. Burada bütün dünya çocukları birlikte olsun tanışsın, dost olsun, kardeş olsun. Savaşlara, düşmanlıklara huzursuzluğa kesinlikle yaşamımızda yer vermeyelim. Sporun bir güzel tarafı da bütün bu kötülükleri geride bırakıp insanların kucaklaşmasını sağlamasıdır.” Dedi.

 

 

DÜNYANIN BAŞARILI YELKENCİLERİ BURADA

IODA Başkan Yardımcısı Carmen Casco yaptığı konuşmada “Daha önceki birlikteliğimizde 250 yelkenci ve 60 ülke katilim göstermişti. Şimdi, 14 sene sonra bugün burada, Bodrum’da Arkas’ın her ülkenin en başarılı yelkencilerini buluşturması ile birlikte insanın tabiri caizse hayatında bir defa yasayacağı bir deneyimi kucaklamaktayız. Bu deneyim sırasında hem yarışacak hem de bu süreçte dünyanın her yerinden bugün ve yarın birlikte olacağınız yeni arkadaşlar edineceksiniz” dedi.

 

KARA ADA ÖNLERİNDEN START VERİLDİ

İçmeler’deki Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü’nden ayrılan optimistçiler, Bodrum açıklarındaki Kara Ada önünde hazırlanan parkurda yerlerini aldı. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak’ın verdiği start ile birlikte rüzgârın da sporculardan yana olduğu ilk gün yarışları başladı.

Yarışlar, 6 Temmuz’da Bodrum Kalesi’nde yapılacak kapanış seremonisi ve ödül töreni ile son bulacak.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI