Bugun...



Dünya düğün turizmi profesyonelleri Bodrum’da buluşuyor

Dünyada son yıllarda turizmde trend haline gelen ve yaklaşık 300 milyar dolarlık bir ekonomiye sahip düğün turizmi organizatör, turizmci, seyahat acentesi yöneticisi yarından itibaren iki gün sürecek çalıştaya katılacak.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2022 13:44

Dünya düğün turizmi profesyonelleri Bodrum’da buluşuyor

100 ülkeden 200 düğün turizmi profesyonelinin katılacağı çalıştay öncesi açıklama yapan (IADWP) Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği Asya ve Avrupa ülkelerinden sorumlu başkanı Murteza Kalender “Türkiye olarak yılın 12 ayı düğün turizmini gerçekleştirebilecek destinasyonlara sahibiz. Halen dünya turizmden aldığımız yüzde 5 ‘lik payı birkaç yıl içerisinde yüzde 10’ların üzerine çıkarmayı planladık. Bu nedenle dünyada düğün turizmi yapan profesyonelleri Bodrum’da bir araya getirip hem ilçeyi hem ülkemizi tanıtacağız” dedi.Muğla’nın Bodrum ilçesinde yarın başlayacak ve iki gün sürecek ve dünyadaki düğün turizmi profesyonellerini bir araya getirecek ve 100 ülkeden 200 turizmci, organizatör, seyahat acentesi yöneticisinin katılacağı çalıştay öncesinde (IADWP) Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği Başkanı Murteza Kalender ile derneğin Bodrum Şubesi başkanı turizmci Fatih Öztarakçı basın toplantısı düzenledi.

 

 

HEDEFİMİZ 300 MİLYARLIK PASTADAN DAHA ÇOK PAY ALMAK

Murteza Kalender düğün turizminin dünyada son yılların en önemli trendi haline geldiğini ve 300 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu belirterek “Ülke olarak düğün turizmini yıın 12 ayı yapabilecek olanaklara sahibiz. Halen İstanbul, Bodrum, Antalya ve Kapadokya’da bu organizasyonları yapıyoruz. Ancak düğün turizminde lider ülkeler Hindistan, ABD Arjantin ve Brezilya gibi ülkeler ilçemizi ve ülkemizi tanımıyorlar. Bu nedenle bu sektördeki profesyonelleri Bodrum’da bir araya getirerek hem ilçemizi hemde ülkemizi tanıtma fırsatı elde etmiş oldu. Dünya düğün turizminden aldığımız yüzde 5’lik payı birkaç yıl içerisinde yüzde 10’lara çıkarmak istiyoruz. Türkiye’de 2023 yılı hedefimiz Türkiye genelinde 50 milyon dolar civarında” diye konuştu.

 

 

BODRUM TURİZMİNDE BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Yarın başlayacak etkinliğe profesyonellerin yanı sıra Bangladesh Büyükelçisi  Mosud Manan, Letonya Büyükelçisi Peteriz Vaivars, Tayvan Büyükelçisi Volkan Chih-Yang HUANG gibi birçok önemli ismi katılacağını belirten derneğin Bodrum Şubesi Başkanı Turizmci Fatih Öztarakçı ise  “Bodrum turizminde bir hayali gerçekleştiriyoruz. Dünyanın dört bir yanından özellikle turizm sezonu başlangıcı ve sonunda düğün turizmi için üç gece 4 günlüğüne ilçemize getireceğimiz düğün organizasyonları ile sadece konaklama sektörü değil, esnaf, mavi yolculuk, tarih, turizm, kültür herkes yararlanma fırsatı bulacak. Bu yıl içerisinde en az 15 düğün organizasyonu yapacağız. Bu tür organizasyonlara gelen düğün katılımcıları 50-6600 kişi olup ilçemize 1-3 milyon dolarlık bir ekonomik katkı sağlıyor. Amacımız bu çalıştay ile birlikte Bodrum’un düğün turizmi destinasyonuna hazırlıklı ve tüm olanaklara sahip olduğunu göstermek. Çünkü Bodrum7un sadece otellerinde değil düğün organizasyonlarını Antik Tiyatro, Bodrum Kalesi, Myndos Kapısı, sahilleri ve mavi yolculuğunda bile gerçekleştirebilecek potansiyele sahibiz.  Bu nedenle şimdiden 2024 yılının rezervasyonlarını bile yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI