Bugun...



DSÖ’den corona uyarısı: 2021 için hiç umutlanmayın!

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsü ile ilgili kapsamlı bir açıklama yaparak 2021 ile ilgili beklentilerin aşağı çekilmesi gerektiğini duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 13-01-2021 18:42

DSÖ’den corona uyarısı: 2021 için hiç umutlanmayın!

Dünya çapında 90 milyondan fazla insana bulaşan ve 1 milyonu aşkın insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili kapsamlı bir açıklama Dünya Sağlık Örgütü’nden geldi.

Sanal bir basın toplantısı düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri corona virüsü aşısının yayılmasına ve kullanımının artmasına rağmen bu yıl sürü bağışıklığı geliştirilme ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı.

 

DSÖ Bilim Şefi Dr Soumya Swaminathan, pazartesi günü yaptığı açıklamada Covid-19 aşılarının tüm dünyada 2021 yılında yaygın bir şekilde uygulanamayacağını vurgulayarak, "Aşılar en hassas grupları korumaya başlamış olsa da 2021 yılında kitle bağışıklığı ya da toplumda büyük çaplı bir bağışıklık beklemiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Aşıların tüm ülkelere ulaşacağını söyleyen DSÖ Bilim Şefi, "Pandeminin sona ermesini sağlayacak kadar dozun üretimi ve dağıtımı zaman alacaktır. Bazı ülkelerde kitlesel bağışıklığa yetecek kadar aşı olsa da bu tüm dünyadaki insanları korumaya yetmeyecektir." şeklinde konuştu.

 

Dr. Swaminathan, en az 2021 sonuna kadar Covid-19 tedbirlerinin uygulamasına devam edilmesi gerektiğini altını çizerek, "İşe yarayan tedbirlerin var olduğu unutulmamalı. Toplumlara ve hükümetlere sorumluluk ve tedbirleri en az bu yıl sonuna kadar uygulamaları gerektiğinin hatırlatılması çok önemli." açıklamasında bulundu.




Kaynak: Euronews

Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI