Bugun...



Donmak üzere olan şahini hayvanseverler kurtardı

Donmak üzere olan şahini otoyolda bulan hayvanseverler Bodrum’a getirdi. Bir klinikte tedavi altına alınan şahinin iyileşme sürecine girdiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 20-01-2022 15:38

Donmak üzere olan şahini hayvanseverler kurtardı

İzmir- Aydın otobanının ortasında hayvanseverlerin donmak üzere bulduğu şahin battaniyeye sarılarak Bodrum’un yalıkavak Mahallesi’ndeki bir kliniğe getirildi. Veteriner hekim Hasan Paşa Mahmut Çelik tarafından yapılan müdahalede soğuktan donarak ölmek üzere olduğu belirtilen şahine ilaç ve ılık su içirilerek tedavi edildi.

 

DONMAK ÜZEREYKEN KURTARILDI

Çelik yaptığı açıklamada “Şahin donmak üzereyken otoyolda bulunmuş, hayvansever dostlarımız bize getirdi. Aşırı soğuk nedeniyle hareket edemiyordu, zaten bir saat kadar gecikseydi ölebilirdi, ilaç ve ağızdan ılık su vererek tedavi edilmesini sağladık, yiyecek olarak et verdik. Şahin kendine geldi, şu anda sağlık durumu çok iyi” dedi.

 

 

DOĞAYA SALINACAK

Şahin, konu ile ilgili Doğal Yaşam Derneği ile iletişime geçtiklerini ve yaralı Şahin’in bugün öğle saatlerinde tekrar doğaya bırakılacağını belirterek “Havalar çok soğuk, doğal yaşam ortamında biraz hasta veya biraz aç kalan hayvanlar donma tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Şahinde donmak üzereyken duyarlı vatandaşlarımız sayesinde hayata döndürüldü, bugün normal yaşamına doğal ortamında devam edecek” diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI