Bugun...



Doğal parkta flamingo katliamı

Bir doğal parkta flamingo ve onlarca kuşun av tüfekleri ile katledilmesi doğa severlerin büyük tepkisine yol açtı. Katliamda yaralı olarak kurtarılan flamingo ve kuşlar koruma altına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 29-01-2023 12:25

Doğal parkta flamingo katliamı

Yunanistan’ın Patras ili yakınlarındaki Meselongi yakınlarındaki Meselongi Doğal ve Ulusal Parkta bulunan Alyskes bölgesindeki onlarca flamingo ve kuş türünün tespit edilemeyen kişiler tarafından vurularak öldürüldüğünün ortaya çıkması üzerine geniş çaplı yasal soruşturma başlatıldı.

 

YARALI FLAMİNGOLAR KORUMAYA ALINDI

Meselongi Doğal ve Ulusal Parkı Yönetimi ile bölge polisinin olay yerinde inceleme yaptığı ölü flamingoların ve kuşların toplandığı, toplanan fişeklerden numuneler alınarak soruşturmanın genişletildiği belirtildi. Bu arada bölgede yapılan incelemelerde 5 flamingo ve kuşunda yaralı olarak bulunduğu ve yaralı kuşların başkent Atina’daki Anima Yaban Hayatı Koruma ve Bakım Derneği’ne gönderildiği ve tedavi altına alındıkları belirtildi.

 

 

ULUSAL PARKTAKİ KORUMA ÖNLEMLERİNİN ARTTIRILMASINI İSTEDİLER

Avlanılması tamamen yasak olan bölgede gerçekleştirilen flamingo ve kuş katlimanın av ve yaban hayatını koruma dernekleri ve sivil toplum örgütleri tarafından geniş çapta protesto edildiği ve önümüzdeki günlerde ulusal parktaki hayvanların korunması için görevli sayısının arttırılması yönünde hükümet ile görüşecekleri belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI