Bugun...



Deve Güreşi festivalinde “Su özelleştirilmeden” çıkarılsın eylemi

Muğla’nın Milas ilçesinde bugün düzenlenen Deve Güreşi Festivali’nde Güllüklüler aşırı pahalı ve sağlıksız su kullandıklarını belirterek pankart açıp eylem yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-12-2021 14:18:11 Tarih: 19-12-2021 14:14

Deve Güreşi festivalinde “Su özelleştirilmeden” çıkarılsın eylemi

Eylemciler adına konuşan Neşe Tuncer “Ören’de oturup MUSKİ abonesi olan bir vatandaş, kullandığı şebeke suyunun bir tonuna 1.94TL öderken, ben bir ton suya 10.75TL ödüyorum. Üstelik musluktan akan suyu ne çay yaparken, ne yemek pişirirken kullanamıyorum. Bu ihtiyaçlarımı karşılamak için, fazladan bedel ödeyip şişelenmiş su alıyorum veya pahalı filtrasyon sistemleri kullanıyorum” diye konuştu. Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi’nde bugün düzenlenen Milas Deve Güreşi Festivali’ne Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Manisa ve Antalya bölgelerinden yaklaşık 120 deve katıldı.

 

DEVELERİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Soğuk havaya rağmen yaklaşık iki bin kişini izlediği güreşler devam ederken Güllük Körfezi Koruma Platformu üyeleri ve vatandaşlar güreşlerini bekleyen develerin önünde pankart ve döviz açıp eylem yaptı.

Ellerinde Yalancı Arıtma Doğayı Darıltma, Bahçeler Küs Güllük’te Su Küs, İçemediğimiz Suya Servet Ödüyoruz, Su Ticarileştirilemez döviz ve pankartları açtı.

 

 

5  MİSLİ DAHA PAHALI SU KULLANIYORUZ

Güllük Körfezi Koruma Platformu adına açıklama yapan Neşe Tuncer Milas ilçesi, Güllük mahallesinde ikamet eden ve HZR Güllük Su ve Atıksu Yatırım Yapım İşletme A.Ş. abonesi olan vatandaşlar olarak aşırı su fiyatlarından mağdur durumda olduklarını belirterek “Ören Mahallesi’nde oturup MUSKİ abonesi olan bir vatandaş, kullandığı şebeke suyunun bir tonuna 1.94 TL öderken, ben bir ton suya 10.75 TL ödüyorum. Üstelik musluktan akan suyu ne çay yaparken, ne yemek pişirirken kullanamıyorum. Bu ihtiyaçlarımı karşılamak için, fazladan bedel ödeyip şişelenmiş su alıyorum veya pahalı filtrasyon sistemleri kullanıyorum” diye konuştu.

 

İSTEKLERİNİ TEK TEK AÇIKLADILAR

Tuncer açıklamasının devamında Güllük’te yaşayan vatandaşlar olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin en kısa zamanda gerekli işlemleri yaparak, Güllük’te yaşayan ve burada yaşamayı seçmiş vatandaşların mağduriyetlerinin sona erdirilmesini talep ettiklerini belirterek şu isteklerini suraladı.

-Abonelerin 1 ton su için ödemekte olduğu 10.75TL’lik bedelin, Muğla’nın diğer mahallerindeki tutarlarda tahsil edilmesinin sağlanması,

-29 Ağustos 2006 tarihinde imzalanan imtiyaz sözleşmesinin 27. Maddesinde belirtilen mali dış denetim ve raporlama şartının, tüm masrafları imtiyaz hakkı sahibi şirket tarafından ödenmek üzere, uluslararası akredite bir denetim şirketi tarafından yerine getirilmesi.

-29 Ağustos 2006 tarihinde imzalanan imtiyaz sözleşmesinin, sözleşmenin 36. Maddesine aykırı bir şekilde devredilmiş olması nedeniyle imtiyaz sözleşmesinin feshi ve Güllük’te Su ve Kanalizasyon hizmetlerinin tekrar yerel yönetim tarafından verilmesi.

Tuncer ve eyleme katılan vatandaşlar pahalı ve sağlıksız su kullanılmasını alkışlarla protesto ederek alandan ayrıldı.




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI