Bugun...



Dev caretta caretta sırtından parçalanmış halde bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde karaya vuran dev caretta carettanın üzerinde balık ağları ve sırtındaki iki büyük yara ile karaya vurduğu ve öldüğü belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-03-2023 19:20

Dev caretta caretta sırtından parçalanmış halde bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Kızılburun Mevkii’nde Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği üyesi Tomur Kaş tarafından bugün öğle saatlerinde bulunan 190 cm. boyunda ve yaklaşık 70 kg. ağırlığındaki dev caretta carettanın bir yat veya gemi çarpması sonucu ölmüş veya balıkçıların ağlarına takılarak demir zıpkınla öldürülmüş olabileceği belirtildi. Kaş yaptığı açıklamada "Sırtandan ölümcül yaralar almıştı, ancak neden olduğunu kesin olarak bilmiyoruz. bu bölgede çok sık öldürülmüş caretta bulmaya başladık" dedi.

 

BALIKÇILARIN AĞLARINA TAKILIYOR VE ÖLDÜRÜLÜYOR

Yaklaşık on gün önce öldüğü belirtilen 70 yaşlarındaki dev caretta carettanın üzerindeki balık ağları ve derin yarık ve kabuk kırılmaları nedeniyle ağlara takılmış ve demir çubuklarla sırtından defalarca vurularak öldürülmüş olabileceğini belirten Yaban Hayatı Eylem Grubu Başkanı Emekli Büyükelçi Süha Umar “Bu bölgede çok fazla balıkçı ve balık çiftliği var. Üzerindeki ağ parçaları, iki büyük delik ve kırıklardan anladığımız kadarıyla balıkçıların ağlarına takılmış ve zıpkınlanarak kaderine terk edilmiş ve ölmüş. Bu bölgede benzer vakalara daha öncede rastladık. Geçtiğimiz haftalarda ağlara takılan ve yüzgeci kesilerek öldürülen başka caretta caretta karaya vurmuştu. Kesin ölüm nedeni ile ilgili olarak otopsi yapılması gerekir” diye konuştu.

 

 

TEKNE VEYA GEMİ ÇARPMASIDA OLABİLİR

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi)’nde görevli su ürünleri mühendisi Banu Serin ise yaptığı açıklamada “Fotoğraflardan incelediğimiz kadarıyla büyük bir tekne veya geminin çarpması olarak yaralanma ve ardından ölme görülüyor” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI