Bugun...



Dere bariyerleri deniz temizliğinde etkili oluyor

Türkiye’de ilk kez Marmaris Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘dere ağzına bariyer takılması’ projesi meyvesini verdi. Son yağmurlarda dereden gelen atıklar bariyere takılarak deniz gitmedi.

facebook-paylas
Tarih: 17-03-2021 13:04

Dere bariyerleri deniz temizliğinde etkili oluyor

Marmaris Belediyesi, yağışlarla derelerin havzalarından taşınan evsel atıkların denize ulaşıp çevre kirliliği oluşturmaması için derelerin denizle buluştuğu noktaya özel bir bariyer yerleştirilmesine ilişkin bir proje geliştirdi. Derelerde yağmur sularının taşıdığı çöplerin bariyerde yer alan ağlara takılmasını amaçlayan sistem için Durmazlar Deresi pilot bölge olarak belirlenmişti.

 

Hafta başından beri yağan yağmurlar deneme aşamasındaki sistemin çalıştığını ortaya koydu. Yağmur sularının getirdiği doğal atıklar ve insan kaynaklı atıklar dere ağzında bulunan bariyere takılarak denize gitmedi.

 

Bu durumun sevindirici olduğunu söyleyen belediye yetkilileri, “Türkiye’de ilk kez böyle bir uygulama yapılıyor. Pilot bölge olarak belirlediğimiz Durmazlar Deresi’ne yaptığımız bu sistemin çalıştığını gördük. Sezon sonunda, kışa doğru diğer derelerde de çalışmaları başlatacağız. Tabi ki akış hızı, yağış oranı gibi tüm hesaplamalar yapılacak. Bunlara göre çalışma gerçekleştirilecek” dedi.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI