Bugun...



Depremin acısını ‘Zaman’ isimli sergisi ile sanatseverlerle buluşturdu

Ressam Elvan Erdin Gümüşlük’te açtığı sergide 6 Şubat deprem felaketinden etkilenerek yaptığı eserlerini “Zaman” isimli sergisinde sanatseverlerle buluşturdu. Erdin “Yaşanan deprem felaketinde zamanın durduğu anı, insanların verdiği yaşam mücadelesi ve kurtaranların zamana karşı verdiği mücadele ve yaşam, bize bir kez daha zamanın önemini ve anlamını anlattı Deprem felaketi sanat yaşamımda kırılganlığı yaşadığım en önemli an oldu” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-03-2023 21:10:48 Tarih: 25-03-2023 20:40

Depremin acısını  ‘Zaman’ isimli sergisi ile sanatseverlerle buluşturdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ressam Elvan Erdin 6 Şubat deprem felaketinin ardından karışık teknik ve yağlı boya ile yaptığı 25 eserini Gümüşlük Cemile’nin Sabunları isimli sanat galerisinde düzenlediği Zaman isimli sergide sanatseverlerle buluşturdu. Yurt içinde ve yurt dışında girdiği yarışmalarda çeşitli ödüller alan ve çalışmalarını Dörttepe Köyü’nde ki atölyesinde sürdüren Erdin serginin açılışını galeri yöneticisi Cemile Uygur, ressam dostları Tevfik Karagõzoğlu, Ahmet Hıdır Vivien Kohen ve  Uta Ciner ile birlikte yaptı.

 

 

DEPREM, SANAT HAYATIMDA KIRILGANLIĞI YAŞADIĞIM EN ÖNEMLİ AN OLDU

Ressam Elvan Erdin 25 Nisan 2023 tarihine kadar açık kalacak sergi ile ilgili yaptığı açıklamada, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenerek yaptığı eserlerin tamamında zamanı anlattığını belirterek “Deprem felaketi sanat yaşamımda kırılganlığı yaşadığım en önemli an-zaman oldu. O günden sonra düşüncelerim ve duygularım ile birlikte çizgileriminde değiştiğini fark ettim. Zamanın bir insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu gerek yaşanan depremler anında gerekse kurtarma çalışmalarında ne kadar önemli olduğunu anladık, eserlerimde bu zamanı soyut bir şekilde anlatarak sanatseverlerle buluşturmak istedim” diye konuştu.

 

 

ELVAN ERDİN

İstanbul Maçka Teknik Lisesi, Endüstriel Boya ve Dekorasyon Bölümünü 1979 yılında bitiren Elvan Erdin, eğitimini yurtdışında sürdürdü. St. Anthony’s School of English, Heatherly’s School of Fine Arts, Londra. Croydon Coolege, Londra. Faculty of Fine Arts Resim Bölümü ve Guildhall Üniversitesi, Londra İç Mimarlık Tasarım ve Teknoloji bölümünde eğitimini tamamlayan sanatçı, İstanbul’da IFSAK ve Galata Fotoğrafhanesi kapsamında birçok atölyeye katılarak fotoğraf eğitimi aldı. 2018 yılında Nihan Şişli Atölyesi, “Bilimsel bitki çizim ressamlığı” programında yer alan Erdin, resim ve fotoğraf disiplinlerinde yurtdışında ve yurt içinde düzenlenen yarışmalarda çeşitli ödüllere layık görüldü. Sanatçı önceki dönemlerde Herodot Üçüncü Yaş Akademisi (H3A) Art grup lideri olarak sanat çalışmalarını sürdürdü.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI