Bugun...



Depreme dayanıklı olmayan Bodrum Anadolu Lisesi öğrencileri yarından itibaren Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nda öğrenime devam edecek

Bodrum’da depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi binasının boşaltılarak öğrencilerin öğrenimlerine Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nda devam edecekleri belirtildi. Bu arada liseli öğrencilerin ilk okul öğrencileri ile öğrenim görecek olmasına bazı veliler sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-02-2023 13:56:17 Tarih: 19-02-2023 20:25

Depreme dayanıklı olmayan Bodrum Anadolu Lisesi öğrencileri yarından itibaren Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nda öğrenime devam edecek

Depreme dayanıklılığı olmadığı daha önce tespit edildiği için ani bir kararla hafta sonu taşınması kararlaştırılan Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesinin 756 öğrencisi ve 52 müdür, müdür yardımcısı ve öğretmeni ile pazartesi gününden itibaren Neyzen Tevfik Caddesindeki Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu binasını kullanmaya başlayacakları öğrenildi. Bu nedenle okulda yöneticiler arasında toplantı düzenlendiği belirtildi.

Pazartesi günü her ilkokul ve lise öğrencilerinin Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunda öğretime başlayacakları, bunun için sabah ve öğleden sonra olmak üzere eğitiminin nasıl yapılacağı yöneticiler tarafından kararlaştırılacağı belirtildi.

 

Bodrum’un ilk lisesi olan Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nin binası uzun yıllar hizmet vermiş. Yarımada’ya yeterli olmaması nedeniyle şimdiki binasına 1983 yılında taşınmış. O günden bu yana bu haliyle hizmet veren Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesinin yapılan tetkiklerde şiddetli bir depreme dayanıklı olmadığı konusunda rapor verilmiş.


Depreme dayanıklı olmadığı konusunda rapor verilen başka okullarında bulunduğu konusunda aldığımız duyumlar olduğu ancak bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığı iddia edildi. Pazar günü Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulundan velilere gönderilen açıklamada aynen şöyle denildi

“Değerli Velilerimiz,2022-2023 Eğitim – Öğretim Yılı ikinci dönem ders başı 20 Şubat itibariyle mahallemiz sınırları içinde olan Kanuni Sultan Süleyman lisesi okulumuz güçlendirme onayına istinaden yaklaşık 150 gün, ikinci dönem süresince okulumuzda misafir edeceğiz.
Bu nedenle ikili öğretim yapılacağından giriş saati 08:00 çıkış saati 12:25 olarak yeniden düzenlenmiş olup, bilgilerinize sunarım”

 

VELİLERDEN BAZILARI ÇOK TEPKİLİ

Bu arada okul deişikliğine bazı veliler sert tepki göstererek bu tepkilerini sosyal medyadan paylaştılar.

 

 

Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç ilköğretim okulu'na tadilata girecek olan Kanuni Sultan Süleyman Anadolu lisesini taşımanın mantığını anlayamıyorum. İlkokul öğrencilerinin yanına lise öğrencisi ni taşımak ne kadar mantıklı. Daha önce Bodrum kız meslek lisesi'ni Kanuni lisesi misafir etmişti. Şimdi de ricamız odur ki Kanuni lisesi'ni kız meslek lisesi misafir etsin. Okul velileri olarak bizler buna karşıyız.Lutfen kararınızı tekrar gözden geçirmenizi rica ediyoruz..

 

"Bizler veliler olarak yanlış anlaşılmak istemiyoruz.

Lise öğrencilerinin ilkokul öğrencilerinin olduğu okula gelmesini doğru bulmuyoruz. Çünkü okulumuzun tuvaletleri, lavobaları, sıralarımız hepsi minik çocuklar için yapılmış. Herkesten anlayış bekliyoruz.
Bizim okulumuza herhangi bir ilkokulun öğrencileri gelebilir başımızın üstünde yeri var .
Bir ilkokulu komple bizim okulumuza verebilirsiniz onların bütün sorumluluğu bizdedir. Liseyi liseye taşıyalım lütfen"



Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI